Aligátorům byla zima! Museli se stěhovat! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Aligátorům byla zima! Museli se stěhovat!

Nejdříve bylo potřeba aligátorům nasadit na krk smyčku.
Nejdříve bylo potřeba aligátorům nasadit na krk smyčku. (pro Aha! – Roman Nešetřil)

ÚSTÍ NAD LABEM – Kvůli chladnému počasí se v ústecké zoologické zahradě museli stěhovat z venkovního bazénu do půl kilometrů vzdáleného zimoviště aligátoři Libor a Eliška. „Většinou necháváme stěhování až na říjen, ale letošní studené září vše urychlilo. Hlavně po ránu byli aligátoři ztuhlí a nechtěli přijímat potravu,“ řekl Aha! Roman Nešetřil z ústecké zoo.

Ošetřovatelé nejdříve aligátorům nasadili na krk smyčku a pak je za lano vtáhli do připravené bedny. „Tady se musí dávat velký pozor, aby se aligátoři nikde nezachytili nohou a neporanili se,“ doplnil Nešetřil.

Obě bedny s cenným obsahem pak pět párů rukou naložilo na přepravní vozidlo, které oba aligátory odvezlo do zimoviště. Letos se transport zhruba 200 kilogramů vážícího samce a jeho o polovinu lehčí družky obešel bez odporu obou zvířat. Jen Libor, který letos oslavil šestatřicítku, trochu syčel, aby všichni kolem viděli, kdo je v aligátoří rodině pánem.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.