Vynálezy k ničemu! Každý rok jich vznikají tisíce | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Vynálezy k ničemu! Každý rok jich vznikají tisíce

Airbag si navléknete kolem krku, při nárazu se aktivuje systém a prásk! Ozve se rána a vaši hlavu obklopí vzduchové poštáře.
Airbag si navléknete kolem krku, při nárazu se aktivuje systém a prásk! Ozve se rána a vaši hlavu obklopí vzduchové poštáře.

Nejlepší vynálezci jsou líní lidé, tak zní známá pravda. Snaha ulehčit si život za každou cenu je hnacím motorem většiny šikulů a koumáků. Někdy je však neuvěřitelné, co všechno jsou lidé schopni vymyslet.


Můžete si lámat hlavu jak chcete a přesto nenajdete odpověď na tak zásadní otázky, jako: Jak to funguje? K čemu je to dobré? Potřebujeme to vůbec?

Na lyžích jako v autě

Kliknutím zvětšeteTenhle airbag pro lyžaře je opravdu super! Váš krk je v bezpečí při neohrabaném pádu a v případě, že vás zasype lavina. Jestli je jízda s airbagy příjemná, nevíme, ale bezpečná rozhodně bude!

Slaninový budík

Kliknutím zvětšeteTaké nesnášíte ten nechutný ostrý zvuk budíku, který vám po ránu udělá díru do hlavy a zkazí vám celý den? Co tenhle vynález jednoho Angličana? Žádné zvonění, žádný rachot, žádné leknutí. Ve stanovenou dobu se prostě otevře šuplík a ložnice se zaplní vůní čerstvě opečené slaninky. To se potom vstává!

Už nikdy spálené toasty!

Kliknutím zvětšeteKaždý milovník opečených toastů to zná. Místo křupavé pochoutky vytáhnete kus spáleného uhlí. Takže tenhle vynález je opravdu praktický. Opékání zastavíte vždy v pravou chvíli.

Záchod nosím pořád s sebou!

Kliknutím zvětšeteV Číně se žije v rychlém tempu, lidí je hodně a záchodů málo. Takže taková příruční toaleta se může hodit. Jak přesně to funguje, a co se děje s obsahem po vykonání potřeby? Po tom je lepší nepátrat!

Bryndáček pro milovníky nudlí

I další vynález pochází z Asie, tentokrát z Jižní Koreje. Milovníci asijských nudlí mají důvod k radosti. Už žádné mastné fleky na oblečení, žádné zbytky na kravatě. Jezte, co se do vás vejde, bez rizika!

Focením posedlí Japonci

Kliknutím zvětšeteVšichni si vybavujeme hordy japonských turistů, kteří si fotí úplně všechno a nejlépe tak dvacetkrát. Japonci jsou prostě v tomto směru maniaci. Takže asi nikoho nepřekvapí, že fotografický vynález schopný zachytit 360° pochází právě z Japonska.


Autor: (mik)
Foto: profimedia.cz, archiv

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.