800 000 Čechů nemá erekci! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

800 000 Čechů nemá erekci!

Zvedne se, nebo nezvedne?
Zvedne se, nebo nezvedne? (Profimedia.cz)

PRAHA – Na rozdíl od muže žena vždycky může – praví starý vtip. Podle nejnovějších průzkumů 800 tisíc Čechů trpí poruchou erekce.

Podle lékařů v posteli selže kvůli nedostatečnému ztopoření penisu 54 procent mužů mezi 35 a 65 lety. S postupujícím věkem je tento jev přirozený. Trpí jím ale i každý desátý muž ve věku nad 21let! Podle sexuoložky Taťány Šrámkové dokáže takový problém s chlapskou psychikou pořádně zamávat. „Tradiční pojetí sexuální výkonnosti klade na muže vyšší požadavky než na ženy. Porucha erekce ovlivní postiženým nejen jejich sexuální život, ale rovněž psychiku, sebehodnocení, chování,“ vysvětluje.

Přitom za selhávající erekci si mohou postižení sami. Většinou totiž doprovází onemocnění, která způsobuje přejídání, kouření cigaret, stres a nedostatek pohybu.

A jak se s výpadky erekce muži vypořádávají? Ačkoliv by měli navštívit lékaře, většina z nich se za to stydí a neudělá to. Naopak, utrácejí hříšné peníze za různé prostředky s pochybnou účinností. Podle průzkumu společnosti SC&C mezi zákazníky lékáren muži středního věku utratí kvůli zlepšení sexu měsíčně průměrně 626 korun za potravinové doplňky. Ty však nezaručují dlouhodobé úspěchy. Naopak lékařská léčba bývá na 95 procent úspěšná. To však ti, které trápí pokles erekce, podceňují. „Znám pacienty, kteří se začali léčit, až když byli skoro v rozvodovém řízení,“ varuje sexuolog Jaroslav Zvěřina.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.