Dobrodruh Holík: Na motorce ujede 2700 kilometrů! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Dobrodruh Holík: Na motorce ujede 2700 kilometrů!

Jaroslav Holík se na maličké motorce vydá až na Elbrus.
Jaroslav Holík se na maličké motorce vydá až na Elbrus. (pro Aha! – Pavel Ligr (Ivan Dostál))

ZLÍN – Na nejvyšší horu Kavkazu Elbrus včera ze zlínského náměstí zamířila pětice českých dobrodruhů. Na téměř šestitisícový vrcholek se chtějí dostat na minimotorkách! Odvážnou expedici vede známý zlínský cestovatel Jaroslav Holík (54), který si stroje vlastnoručně postavil.

„Už jsem se v Alpách dostal až do více než tří kilometrů, tak proč by to nevyšlo i na Elbrusu, navíc už před deseti lety tam Rusové dokázali vyjet i s jeepem,“ řekl Aha! těsně před startem Holík. Část cesty jim budou na divokém Kavkazu dělat doprovod i ruští horolezci. „Ptal jsem se jich, co chtějí dovézt, říkali, že hlavně pivo, takže s sebou vezeme tři pivní soudky,“ usmívá se cestovatel.

Než dorazí do městečka Elbrus, čeká je urazit téměř 2700 kilometrů po silnicích. Na této trase se budou postupně střídat všichni členové expedice, na samotnou horu se však už vydá pouze Jaroslav Holík. „Musím se tam s tou motorkou dostat, i kdybych ji měl vynést na zádech,“ říká nadšenec.

27.7.2007

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.