Ze zákulisí Ordinace: Nehoda podle krvavé skutečnosti. 3 mrtví, 45 zraněných | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Ze zákulisí Ordinace: Nehoda podle krvavé skutečnosti. 3 mrtví, 45 zraněných

Během natáčení se spotřebovaly litry filmové krve.
Během natáčení se spotřebovaly litry filmové krve. (Foto Aha! – David Malík, TV Nova)

Autobus zapasovaný do stromu, desítky zraněných, tři mrtví, všude krev, sténání a armáda záchranářů, hasičů a policistů. Tak vypadalo natáčení nehody autobusu pro úterní díl Ordinace v růžové zahradě 2, u které zasahovali lékaři v podání Mariky Šoposké (28), Štěpána Benoniho (33) či Radima Fialy (48). Vše bylo o to děsivější, že se točilo podle skutečné události!

„Nehoda autobusu byla inspirována skutečnou tragédií, která se stala na začátku ledna u Horoměřic,“ prozradila deníku Aha! koordinátorka seriálu Kateřina Kotalová. Přestože nešlo o přesnou rekonstrukci autonehody, i tak bylo natáčení velice složité.

Hrůzná podobnost s realitou

„Použil se původně pojízdný, byť vyřazený autobus, který mechanici zničili tak, aby vypadal jako po havárii a připomínal nehodu. V něm vyřezávali prostor pro zapasování stromu. Na dílně se připravoval tři dny,“ prozradil Aha! dobře informovaný zdroj ze štábu. „Na místě bylo skutečných patnáct hasičů, velitel zásahu, šest policistů, osm saniťáků, šest osob v doprovodných vozech a tři odborní poradci – lékař, hasič a záchranář,“ dodal zdroj s tím, že podobnost se skutečnou tragédií byla až děsivá.

Jak to bylo doopravdy?

Nehoda autobusu s osobním vozem si vyžádala tři mrtvé, 45 zraněných a dvě děti v umělém spánku. „Zemřela řidička osobního vozu a dva lidé z autobusu,“ uvedla policejní mluvčí Monika Schindlová. Později policie upřesnila, že třetím mrtvým byl šofér autobusu. Podle svědků autobus po střetu s autem vyjel z vozovky, sjel z příkrého náspu silnice a asi po třiceti metrech narazil do stromu.

Několik lidí zůstalo zaklíněno ve zdemolovaném vraku, jiní vypadli ven. Zraněné vyprošťovali hasiči. Jelikož obětí nehody bylo více než lékařů a vozů, museli záchranáři třídit zraněné podle toho, v jak vážném stavu byli, rozhodovali, kdo bude kam transportován a v jakém pořadí.

Přesně to se také dělo v případě seriálové nehody. Víc než pro herce to tedy bylo těžké pro maskérky, které musely udělat zranění desítkám komparzistů a spolupracovat s kostymérkami, aby zranění a zubožený stav cestujících byly co nejvěrohodnější.

Komplikace při natáčení

Protože se díly Ordinace natáčejí zhruba s dvouměsíčním až tříměsíčním předstihem, herci a štáb zažili velkou zimu. Natáčení totiž probíhalo 8. března, kdy byly ještě mrazy. Všichni měli navíc v čerstvé paměti skutečnou tragédii, o které se psalo na začátku roku.

 První díl Ordinace v roce 2018? Výbuch domu i emocí! 

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.