Fenka Brita (5): Porodila 11 malých divochů! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Fenka Brita (5): Porodila 11 malých divochů!

Malí ovčáci rostou jako z vody.
Malí ovčáci rostou jako z vody. (pro Aha! – Adam Černý)

FRYŠTÁK – Na návstěvu k čerstvě narozeným ovčákům Martiny Pekařové z Fryštáku na Valašsku se chodí zásadně v holinkách. Jedenáct malých chlupatých kuliček se totiž jinak okamžitě vrhne na boty a nedají pokoj, dokud se nezmocní alespoň jedné vaší tkaničky.

„Belgický ovčák je pracovní plemeno často využívané u policajtů a armády, mají tu ostrost holt v sobě,“ pobaveně se usmívá zkušená chovatelka. Veškeré dění bedlivě sleduje Brita (5), hrdá matka jedenácti divochů. Pohledná fenka rodila poprvé, až doposud se věnovala především objíždění výstav a závodů. „Má za sebou několik výkonnostních zkoušek, doufám, že štěňata budou chytrá a šikovná po ní,“ uvažuje paní Martina. Zdá se, že její pochybnosti ale nejsou na místě. Během naší návštěvy totiž chlupatí rošťáci zlikvidovali čtyři plyšové hračky, dvě psí konzervy a jeden sandál.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.