Nejmladší bratr herců Dlouhých: Stal se podnikatelem roku 2017 | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Nejmladší bratr herců Dlouhých: Stal se podnikatelem roku 2017

Oliver nešel v sourozeneckých stopách.Filmu vyměnil za byznys.
Oliver nešel v sourozeneckých stopách.Filmu vyměnil za byznys. (Foto ara)

Benjamínek, jak se patří! Brněnský miliardář Oliver Dlouhý (30), nejmladší bratr slavné herecké dvojice Vladimíra (†52) a Michala (49) Dlouhých, se stal v Jihomoravském kraji Podnikatelem roku 2017.

Oliver nešel v sourozeneckých stopách. Místo filmu se dal na byznys. A hned v dětství! „Mým prvním podnikatelským počinem byl prodej borůvek na rakouské hranici ve čtrnácti letech,“ vzpomněl. Nejmladší z klanu Dlouhých se brzy prosadil. Je zakladatelem a spolumajitelem firmy na vyhledávání nejlevnějších letenek. Jeho firma patří mezi historicky nejúspěšnější české projekty s miliardovým celosvětovým byznysem. Má zákazníky po celém světě.

Předání ceny v Brně Oliver nestihl. Podle Terezy Liškové, která jej zastoupila, je v Americe. „Je mladý a strašně skromný. Co dokázal s naší firmou, je neskutečné,“ prozradila na oblíbeného šéfa.

Víte že...

...prodejce letenek je nejrychleji rostoucí technologickou firmou ve střední Evropě? S růstem o 7165 % mezi lety 2013 a 2016 vede žebříček, který loni sestavila auditorská společnost Deloitte.

Denně prodá 6000 letenek

Firma miliardáře Olivera Dlouhého denně zpracuje 6000 objednávek. Pobočky má v Brně, v Kyjevě či na Fidži. Působí po celém světě, s výjimkou Severní Koreje. V budoucnu chce kromě letenek nabízet i kompletní cestovatelský servis od parkování, taxi přes ubytování až po nabídku restaurací.

Miliardy z nouze

Nápad na založení firmy vznikl prý spontánně. Před několika lety hledal Oliver se svou přítelkyní letenky do Portugalska. Osm tisíc korun pro ně tehdy jako pro studenty bylo hodně, a tak si sami vyhledali kombinaci nízkonákladových letů za dva tisíce korun. A zajímavý byznys model byl na světě.

Na video s Michalem Dlouhým se můžete podívat zde:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.