Nečekané přiznání Juraje Kukury: Jsem slabý herec! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Nečekané přiznání Juraje Kukury: Jsem slabý herec!

V Bratislavě řediteluje soukromému Divadlu Aréna.
V Bratislavě řediteluje soukromému Divadlu Aréna. (Foto Aha! – Pavel Machan, David Kundrát, ČTK, TV Nova, ara)

Charisma má na rozdávání! Legendární slovenský herec Juraj Kukura (70), který se u nás proslavil filmem Trhák, si teď sype popel na hlavu a hlasitě pochybuje o svých schopnostech. A překvapivě si vytýká jeden nedostatek za druhým!

Na svém kontě má přes stovku filmů a nohy na stůl si nedává ani v sedmdesáti. Na jaře třeba ovládne i české televizní obrazovky s novou kriminálkou Inspektor Max. Sám se sebou ale Kukura není vůbec spokojený. „Když já jsem takový slabý herec,“ překvapil ostrou sebekritikou. „Neumím tancovat, zpívat, recitovat a nemám na jevišti žádné emoce,“ zdůvodnil Juraj, co ho k tomuto tvrzení vedlo. „Myslím si, že mě tak všichni vnímají,“ dodal herec v rozhovoru pro Nový Čas.

Divadelní zklamání

Možná si tím tak trochu rýpnul i do Slovenského národního divadla v Bratislavě. Právě tam se chtěl před časem po 23 letech vrátit, z jednání s ředitelem činohry SND ale nakonec sešlo. Nemohli se prý domluvit na termínu chystané premiéry Richard III. „Reakce na můj návrat do divadla byly negativní. Rozhodl jsem se, že nebudu rušit ten pokoj, který tam panuje,“ opřel se pak Kukura do kolegů v televizi Markíza.

Ocenil ho i Zeman

Kritici naopak jeho herectví oceňují. V roce 2016 Juraj Kukura obdržel Cenu Divadelních novin za roli starého Karamazova v adaptaci Dostojevského románu Bratři Karamazovi v pražském Činoherním klubu. O rok později dokonce na Pražském hradě při příležitosti státního svátku 28. října převzal z rukou českého prezidenta Miloše Zemana (73) medaili Za zásluhy.

 



Přečtěte si
vigela
31. 1. 2018 • 08:00

Je sympaťák.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.