Hvězdy Ján Koleník a Stanislav Majer: Peklo na place! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Hvězdy Ján Koleník a Stanislav Majer: Peklo na place!

Zatímco štáb se zahříval zimními bundami, hercův v kostýmech musely stačit jen deky.
Zatímco štáb se zahříval zimními bundami, hercův v kostýmech musely stačit jen deky. (Foto FTV Prima)

Stále v roli, maskérky, lepidlo a deky v pohotovosti. Tak by se dalo nejlépe charakterizovat zákulisí natáčení seriálu 1890, kde se všechno točilo okolo hlavní hvězdy Jána Koleníka (38).

To, že si Koleník nenechal narůst knír a při každém natáčecím dni mu ho museli lepit, zabralo maskérkám nejvíce času. Ještě nepříjemnější než hodiny lepení a upravování masky byly nejen pro představitele detektiva Jánoše Martona podmínky na place. „Zima v zámečku byla strašná. Je tam zakázáno topit kvůli vzácným sbírkám předmětů, kvůli exponátům,“ prozradil Koleník.

„Bylo těžké tam dvanáct hodin vydržet a dosáhnout toho, aby nám od úst nešla pára, protože byl listopad, prosinec. Každopádně ale krásná zkušenost,“ zavzpomínal herec na pobyt na zámku Betliar vzdálený 5 kilometrů od Rožnavy. „Všechno jsme natočili v zámku a v jeho okolí. Navíc jsme bydleli v penzionu asi 300 metrů od zámku. To taky bylo velmi cenné, mohli jsme se plně koncentrovat na práci a v podstatě jsme byli nonstop na place, a tedy i v roli,“ prozradil Stanislav Majer (39) alias strážmistr Vilém Černý.

Více o zámku Betliar čtěte v pondělním Aha!

Na video se Stanislavem Majerem se můžete podívat zde:

Video se připravuje ...



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.