Světová premiéra osmé epizody Poslední z Jediů: HVĚZDNÉ VÁLKY JSOU ZPĚT! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Světová premiéra osmé epizody Poslední z Jediů: HVĚZDNÉ VÁLKY JSOU ZPĚT!

Ve filmu Star Wars: Poslední z Jediů od studia Lucasfilm pokračuje sága rodu Skywalkerů.
Ve filmu Star Wars: Poslední z Jediů od studia Lucasfilm pokračuje sága rodu Skywalkerů. (Falcon)

Poprvé se divákům vesmírná sága Hvězdné války představila 25. května 1977. Během 40 let vydělal souboj mezi dobrem a zlem téměř 164 miliard korun. A včera kosmické lodi a světelné meče s velkou pompou vtrhly do kin poosmé – tentokrát s osmou epizodou Star Wars: Poslední z Jediů.

Scénáře a režie se tentokrát zhostil Rian Johnson (43), který je už od dětství obrovským fanouškem Hvězdných válek. „Vystoupal jsem po rampě do chodby a vzpomněl jsem si, jak jsem si jako kluk hrával s akčními figurkami. Najednou jsem měl v krku velký knedlík. Takhle mě to dostalo,“ vzpomíná na začátek natáčení. Výsledkem jeho práce je osmá epizoda, která se stopáží 
152 minut řadí mezi vůbec nejdelší z celé série. Obsahově navazuje na předchozí díl Star Wars: Síla se probouzí a herci si spolupráci s Johnsonem nemůžou vynachválit.

„Vyslal naše postavy novými směry,“ říká Daisy Ridley (25), která ztvárnila Rey. „Osobní příběhy našich postav jsou propracovanější. Jsou svěží a nové,“ dodal John Boyega (25), který si zahrál Finna. V osmé epizodě je to také naposledy, co diváci v roli generálky Leii uvidí americkou herečku Carrie Fisher (†60), která zemřela koncem loňského prosince. Tvůrci se ale dušují, že všechny scény, ve kterých se objeví, byly natočeny před její smrtí a že žádné scény neupravovali.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.