Lucie Bílá (51) těsně před vyhlášením Českého slavíka: Přišla o dalšího chlapa! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Lucie Bílá (51) těsně před vyhlášením Českého slavíka: Přišla o dalšího chlapa!

Lucie Bílá
Lucie Bílá (Foto Aha!: Martin Hykl, David Kundrát)

Když v sobotu čekala na jubilejní dvacátou sošku Českého slavíka, působila vyrovnaně. Přesto se v jejím nitru odehrával krutý boj. Zpěvačka Lucie Bílá (51) totiž takřka v předvečer předávání prestižního ocenění oficiálně potvrdila rozchod s fitness trenérem Radkem Filipim (34). Nejúspěšnější české zpěvačce se tak rozpadl už devátý vztah.

Tragédie hned zpočátku...
Její první velkou láskou byl Tomáš Holý (†21), dětská filmová hvězda, kterou si mnozí pamatují například z nezapomenutelného snímku Jak vytrhnout velrybě stoličku. Lucie se s Tomášem seznámila krátce před sametovou revolucí v hospodě. „Bydleli jsme ve stejné ulici. Mně se hrozně líbil, ale jeho jsem musela přesvědčovat, že jsem ten správný partner, se kterým by měl být,“ vzpomíná se smíchem Lucie. Mladou lásku rozdělila autonehoda, při níž Holý zemřel. Bílá se tragickou zprávu o smrti svého milence dozvěděla z tisku. Stesk po Tomášovi se Lucka snažila utišit aférou s neznámým milencem Víťou. Ve vztahu však šťastná nebyla. „Nejhůře jsem nesla jeho snahu totálně mě zotročit. Třináct hodin denně jsem vyvařovala, prala a uklízela,“ vysvětluje Bílá ve své autobiografii.



Rána pod pás od kamarádky
Nejosudovějším mužem však pro Lucku byl někdo úplně jiný. V roce 1993 se seznámila s producentem Petrem Kratochvílem (66), kterému o dva roky později porodila syna Filipa (22). Vztah však značně poznamenaly Kratochvílovy rozvodové tahanice. Jeho bývalá manželka Bílé prý dost krutě vyhrožovala a zpěvačka kvůli tomu zhubla o 12 kilo! Vztah vydržel sedm let a rozpadl se kvůli Petrově nevěře. „Mohlo být asi pět ráno, když jsem Petrovi zoufalá a vyčerpaná řekla: Co se to s tebou děje. Jsi jako vyměněný. Ty musíš být strašně zamilovaný,“ vylíčila Bílá. Rozchod s Kratochvílem byl o to bolestnější, že byl Lucii nevěrný s její kamarádkou, modelkou Pavlínou Baburkovou (44).

Prudké vášně i první manželství

Následovaly krátké vztahy s podnikatelem Radkem Pokorným (47), kterého ve svých vzpomínkách vylíčila jako »těžkého intoše«, a hercem Janem Révaiem (43). Další skutečně vážné milostné vzplanutí následovalo až v dubnu 2002, kdy se Lucka provdala za pozounistu Stanislava Penka (43). Seznámili se na předávání Českých slavíků. Už po roce však zpěvačka stáhla snubní prstýnek. „Do manželství jsme šli s přáním, aby vydrželo po celý život. Najednou jsme ale zjistili, že nám náš vztah nesmírně ubližuje,“ okomentovala rozvod Bílá. Později vyplulo na povrch, že Penk trpěl záchvaty zuřivosti a soužití s ním vůbec nebylo snadné.

Nejkrásnější léta

S rokem 2003 do Lucčina života vstoupil rocker Václav Noid Bárta (37), s nímž Slavice prožila nejkrásnějších pět let života. Noida milovala celým svým srdcem a moc si právě s ním přála další dítě. „Chtěla bych holčičku!“ oznámila v roce 2004. Jenže miminko pořád ne a ne přijít. Zato vztah se začal rozpadat a v roce 2008 se pár v dobrém rozešel.

S dalším mužem, podnikatelem Petrem Makovičkou (41) se dala dohromady v roce 2010. Vztah skončil o pět let později, a to prý kvůli tomu, že Makovička byl na zpěvačku až moc hodný. Zatím poslední milostné vzplanutí s urostlým mladíkem Radkem Filipim (34) Lucka ukončila po půlročním randění. „Miluji svoji práci někdy až tak moc, že občas vyhraje nad partnerstvím. Musela jsem si vybrat,“ vysvětlila důvod rozchodu Bílá v oficiálním prohlášení. V lásce se jí tedy nedaří, nicméně po pracovní stránce si rozhodně stěžovat nemůže. Ne nadarmo se říká: štěstí ve hře, neštěstí v lásce...

Jak šel čas se Slavicí?
Na pódiu se poprvé objevila jako rockerka, nejvíce se proslavila po boku Aleše Brichty ve skupině Arakain. Pak zpívala popinu ve »stáji« Petra Hanniga (Neposlušné tenisky). Výrazněji na scénu vstoupila s hitem Láska je láska Gábiny Osvaldové a Ondřeje Soukupa na začátku 90. let. Ve stejné době začala účinkovat v muzikálech (Bídníci, Dracula, Carmen), které se staly neodmyslitelnou součástí její kariéry. Prvního Slavíka získala v roce 1996. Pozici zatím neobhájila pouze v letech 2005 a 2006, kdy ji předstihla Aneta Langerová. Byla porotkyní v televizní show Česko Slovensko má talent (2010), zahrála si ve filmu V peřině (2011). Nedržela se ale jen na výsluní. Třeba v roce 2011 přímo na pódiu festivalu Benátská noc přišla o hlas, a musela tak koncert předčasně ukončit. Loni na podzim navíc pouhé čtyři hodiny před začátkem zrušila své vystoupení kvůli zánětu průdušek. Jako první popová zpěvačka vystoupila na festivalu klasické hudby Pražské jaro. Nejen díky prvenství ve Slavíkovi je nyní podobným fenoménem jako Karel Gott.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.