Kristian Kodet: Na ulici nezůstaneme… | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Kristian Kodet: Na ulici nezůstaneme…

Malíř Kristian Kodet
Malíř Kristian Kodet (M. Pekárek, archiv)

Charismatický malíř Kristian Kodet (69), který vlastní několik nemovitostí, se rozhodl prodat dům v luxusní americké čtvrti. Co ho vedlo k prodeji a koupí za získané peníze jiný baráček? 

Kodet vlastní za oceánem přízemní bungalov v jedné z nejhezčích a nejdražších čtvrtí USA. Přestože je dům opravdu luxusní, koketuje malíř a jeho rodina s myšlenkou majetek prodat. „Už jsme skoro rozhodnutí, protože je to náročné. Když budeme kdykoli chtít letět do Ameriky, zázemí tam máme. Je tam spousta přátel a nejbližší kamarádka Olinka Matušková nám vždy bydlení poskytne. Na ulici nezůstaneme,“ svěřil se Sedmičce s tím, že rodinka vždy cestovala do USA na pět měsíců.

Moc se to nevyplatí

„Tam tak strašně rychle roste tráva, stromy, to je neuvěřitelné. A když to neudržujete sami, tak to udělá ta obec, město a pak vám pošle fakturu na pár set dolarů. Pokud tam nejste pořád, moc se to nevyplatí,“ dodal.

Tohle si nenechá ujít

Kodet, který rád pořizuje nemovitosti, by za získané peníze z prodeje chtěl koupit historický dům v jižních Čechách. „Nejspíš v Táboře nebo v okolí. Deset let jsem měl v Táboře Muzeum Tří generací Kodetů, to jsem pak pustil, ale teď bych se tomu rád vrátil. Chtěl bych tam mít dědečkovy a tatínkovy sochy, svoje obrazy, prostě něco, co má trvalou hodnotu a zůstane tu po nás. Jsem sentimentální, já vím, ale asi stárnu,“ řekl umělec.

Na video s Kodetem se můžete podívat zde:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
bb88
27. 12. 2017 • 09:01

Ty baby se pod něho lehly jen pro prachy. Ale jinak se jim musí chtít z toho zvracet.

-bello-
26. 12. 2017 • 11:41

To není plytký sentiment, to je vědomí, že je tady jeho domov a patří sem.Ke stáru to měl i Tříska a stejně tak hodně lidí, co žije jinde.Až ke stáru cítí, co jim domov dal ( ať je to jak chce ) a vrací se sem.Bylo by fajn, kdyby tady měl muzeum. Povinnost udržovat prostory kolem domu jsou i v Česku, ale zkuste vlítnout na cizí zarostlý pozemek . V tu ránu se tady jedná o soukromá práva a město tedy radši nic neřeší.Demokracie tady a tam je jaksi jiná.Pořádek se u nás nectí.Matušková svůj barák provozuje jako nemovitost k pronájmům.Celkem se z toho slušně uživí!

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.