Šéf URNY o zatýkání Kajínka: Klobouk dolů! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Šéf URNY o zatýkání Kajínka: Klobouk dolů!

Leden 2006 - Kájínek u soudu.
Leden 2006 - Kájínek u soudu. (Foto Aha! – Jakub Poláček, Robert Klejch, ČTK, Profimedia.cz)

Velitel celorepublikové zásahovky a čerstvě povýšený policejní generál promluvil o dni, kdy šel s komandem zakuklenců na uprchlíka z Mírova. Policie ho zadržela 8. prosince 2000 v jednom z paneláků na Praze 5. Jak to v tom kvartýru ale probíhalo ve skutečnosti?

Kajínek byl fakt soupeř, tedy klobouk dolů," obdivně prohlášuje o stejně starém Jiřím Kajínkovi ředitel URNY Libor Lochman (56) na stránkách MfD a upřesňuje: „Většinou, když děláme zákroky, tak ti lidé jsou v šoku, takže se pomočí, někdy pokálejí. I hodně tvrdí chlapi ztuhnou. Ale Kajínek bojoval do poslední chvíle, a když viděl, že je konec, tak řekl - chlapi, dobrý, vzdávám se."

A jakže zadržení nejznámějšího lotra Česka probíhalo konkrétně? „My jsme ho vyrušili, když pravděpodobně spal, ale stihl se připravit a čekat u dveří s pistolí. Snažil se bojovat. On před nimi šermoval pistolí, ale oni si hodili ten heckler (samopal-pozn. red.) dozadu a skočili mu po ruce a zneškodnili ho," popsal akci Lochman. Od nadřízených měl tehdy rozkaz Kajínka nezastřelit, tak co jim také zbývalo, že...

Jiří Kajínek o dokumentu, který s ním bude mít brzy premiéru v televizi: 

 

Video se připravuje ...





Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.