Helena Vondráčková (70): DOSTANE METÁL OD ZEMANA! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Helena Vondráčková (70): DOSTANE METÁL OD ZEMANA!

Vondráčková dostane řád od Zemana.
Vondráčková dostane řád od Zemana. (Foto Aha!: Pavel Machan, Martin Přibyl, ara)

Seznam těch, kteří na Pražském hradě převezmou 28. října státní vyznamenání, je každý rok jedním z nejpřísněji střežených tajemství. Občas ale nějaké jméno na veřejnost unikne s předstihem. Letos prý metál dostane třeba Helena Vondráčková (70)!

Prezident Miloš Zeman (73) rád spojuje udělování vyznamenání na Den vzniku samostatného československého státu, tedy o nejvýznamnějším českém státním svátku, s významnými životními jubilei oslavovaných osobností. A za jeho působení ve funkci jsou to – alespoň co se umělců týká – vesměs lidi s ním souznící. 

V případě Heleny Vondráčkové by tomu odpovídala obě kritéria. Zpěvačka letos velkolepě oslavila sedmdesáté narozeniny a už dříve dala najevo, že její hlas v nadcházející prezidentské volbě bude patřit právě Zemanovi. „Tak aby bylo jasno. Před volbama máme rozhodnuto. Volíme Zemana a ANO,“ nechal se letos v dubnu slyšet její manžel a manažer Martin Michal (58).  

Ten na přímý dotaz Aha! informaci o vyznamenání nepotvrdil, ale ani nevyvrátil. „Zásadně nekomentuji rozhodnutí pana prezidenta,“ řekl jen. Pro Vondráčkovou, která letos narozeniny slavila sérií oslav a úspěšných koncertů, to je další velká pocta. V tom, kdo a jaké konkrétní vyznamenání obdrží, bude definitivně jasno až při jejich sobotním předávání ve Vladislavském sále Pražského hradu, které bude jako každý rok v přímém přenosu vysílat Česká televize.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.