Proč Cina visel na kšírách? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Proč Cina visel na kšírách?

Jan Cina
Jan Cina (TV Nova)

Jeden jediný skok nezbedného čerta ze zdi a kolik je s tím práce. Konkrétně s natáčením téhle kratičké scény v nové pohádce Čertí brko. Potřebujete kaskadéra, úvazy, lana, žíněnky, žebříky. Dokonce i paruku! Herecká hvězda Jan Cina (29) pochopitelně riskovat nemohl, a tak měl dubléra. Jak se takové záběry pořizují? Byli jsme u toho.

Vítěz druhé řady show Tvoje tvář má známý hlas si čertíka střihne poprvé. Kudrnatý, černovlasý, má k tomu všechny předpoklady. Několik metrů vysoká hradní zeď a pod ní jen malá tenká žíněnka. Takový skok by vás mohl stát život! A do té výšky vede žebřík, po kterém právě leze Jan Cina.

Přelézá oprýskanou stěnu, ze které odpadávají cihly, a na chvíli zmizí na druhé straně. Jenže tam je jen strmý, víc jak dvacetimetrový, sešup dolů! I přesto za chvíli vykoukne, sedá na zítku. Žebřík je pryč a on se chystá skočit dolů… Stop!
V tu chvíli scénu zastaví šéf kaskadérů Luděk Jelen. Šlo totiž pouze o zkoušku jednoho z kaskadérských kousků.

Scéna je nebezpečná, a tak je jasné, že zde Jan Cina, který byl při scéně jištěný lanem a horolezeckými úvazy, bude mít dubla – skočí místo něho zkušený kaskadér, který má podobnou vizáž a stejné oblečení, jako má on. Vlasy už má stažené punčochou. Aby vypadal jako Honza, musí si totiž nasadit paruku.

Cinu, který tu hraje čerta Bonifáce, tu ale čeká kaskadérských kousků víc. Třeba létání! „Je tam scéna, kdy Honza, jako mladý začínající čert, neumí pořádně létat. Létá tak, že by si měl škrtnout kopytem, u toho vyšlehnou plameny a on vystartuje nahoru. Máme ho zavěšeného na kyvadlových lankách a taháme.

Visí, my s ním cvičíme a nemůže nic,“ popisuje nejnebezpečnější scénu šéf kaskadérů. „Vylítne nešikovně a obouchává se o strop ze všech stran, zatím je vzadu schovaný dubl, a v tom samém záběru spadne a rozbije stůl,“ prozradil scénu ze zákulisí.

Na video s Janem Cinou se podívejte zde:

Video se připravuje ...



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.