»Exponát« Katka: Proč se nechám osahávat úchyly? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

»Exponát« Katka: Proč se nechám osahávat úchyly?

Výstava je laděna do BDSM tématiky
Výstava je laděna do BDSM tématiky (Eva Fornálová)

Na tři dny se do výstavní síně v Praze místo exponátů postavily dívky v rouše Evině. Návštěvníci si na ně dokonce mohou sáhnout. Jde o kulturní událost, nebo potupu ženství? Katka (24) z Brna, jedna z modelek, v rozhovoru pro Aha! popsala, proč se rozhodla vystavit své vlastní tělo.

*Proč jste se rozhodla svléknout a jak jste se o akci vůbec dozvěděla?
„Bylo to letos, před pár měsíci jsem narazila na článek v novinách o chystané akci. V té době jsem měla období, kdy jsem si uvědomila, že mám spoustu komplexů, a že je potřebuji vyřešit, abych byla sebejistější. Přišlo to v pravý moment, a tak jsem se ozvala.“

*Už jste někdy na veřejnosti předváděla své nahé tělo?
„Je to poprvé. Vždy jsem se za své tělo styděla. Díky masce, kterou mám na hlavě, se cítím v anonymitě. Ale celou dobu mi buší srdce, jak chodí lidé kolem.“

*Pochlubila jste se příteli, přátelům, rodině?
„Neví o tom vůbec nikdo. Ani rodina, ani přátelé. Kdybych to s přáteli sdílela, tak by se to rázem rozkřiklo a dostalo k rodině.“ (zamyslela se) „I když, byla by to taková terapie šokem, to je pravda.“

*Naplnila se vaše očekávání?
„Překonala jsem vlastní stud. Už při komunikaci s organizátory jsem si byla jistá, že je to správná volba. A ohodnocení už je jen příjemným bonusem (výši honoráře odmítla sdělit, pozn. red.)

*Kdybyste do podobné akce šla podruhé, sundala byste si masku?
„Rozhodně ne. Já si užívám anonymitu. Obdivuji slečny, které sebevědomě ukážou svou tvář, sama na to nemám odvahu.“

Fotky vadily, živé dívky ne
Výstava, kde jsou jako exponáty živé nahé ženy, prý problémem není. „Je od 18 let, je pro lidi, kteří mají rádi SM praktiky, je otevřeně koncipovaná, nemám problém s tím, že se taková akce pro specifické publikum koná.

Vždycky záleží na kontextu,“ řekla Jana Smiggels Kavková, předsedkyně České ženské lobby a připomněla, že před dvěma lety kritizovala výstavu ženských aktů pořízených historickou technikou koloidového »mokrého« procesu. Ta byla otevřena a po čtyřech dnech nátlaku zrušena v Knihovně Akademie věd.



Přečtěte si
jarypadlo
19. 8. 2017 • 09:44

Moc se mi líbil článek v tištěném Plesku,že prý sedí v kleci s čertovskými rohy a ona ty rohy měla na hlavě.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.