Po Jihlavě běhal mýval! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Po Jihlavě běhal mýval!

Mývalnakonec skončil v útulku.
Mývalnakonec skončil v útulku.

JIHLAVA – Vlastním očím nevěřili obyvatelé jednoho jihlavského sídliště, když viděli po ulici pobíhat medvídka mývala. Tomuto zvědavci se zřejmě už nelíbilo u svého majitele a vydal se na velice dobrodružnou cestu.

Mývalův výlet ukončili až dva strážníci městské policie, čtyři policisté, jeden pracovník útulku a dva hasiči, kteří malého medvídka po půl hodině odchytili. Mýval se schoval na sloup veřejného osvětlení, odkud bylo složité ho dostat.

Jeho novým domovem se na přechodnou dobu stal útulek pro opuštěná zvířata v JihlavěPístově. Jenomže mývalovi se na svobodě asi zalíbilo, protáhnul se mezi mřížemi kotce a pokusil se podruhé o útěk. Avšak marně.

„Je jako kočka. Má malou hlavičku a tak se protáhl a lítal tady. Proto jsme ho museli umístit do místnosti, kde obvykle bývají kočky,“ vypráví vedoucí útulku Vítězslav Vítkovič. O malé chlupaté zvíře zatím nikdo neprojevil zájem. Pokud se k němu nikdo nepřihlásí, poputuje zřejmě do zoologické zahrady. Malý cestovatel totiž potřebuje nový domov. Zatím je vystrašený, nejí a krčí se v koutě.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.