Novodobý Robinson, který býval multimilionářem! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Novodobý Robinson, který býval multimilionářem!

Fenka Quessi mu dělala roky společnost, loni ale zemřela, když ji uštknul jedovatý had.
Fenka Quessi mu dělala roky společnost, loni ale zemřela, když ji uštknul jedovatý had. (Foto Profimedia.cz)

Řídil těžební firmu, na kontě měl přes 650 milionů korun. Pak ale společnost Australana Davida Glasheena (73) zkrachovala a on přišel o drtivou většinu peněz i o ženu, která od něj utekla. Svízelnou situaci vyřešil striktně: Odstěhoval se na pustý ostrov a tam žije přesně 20 let!

Když na konci 80. let přišel o jmění i o manželku, upadl David do depresí a nevěděl, co se životem. Z letargie jej dostala až nová partnerka, která mu vnukla myšlenku vyměnit civilizaci za opuštěný ostrov. Po pár letech se sice rozešli, on už ale měl vyhlédnutý opuštěný ostrov Restoration u severovýchodního pobřeží Austrálie a s vládou státu Queensland se dohodl na 50letém pronájmu jeho části.

Hadi vs. teroristé
Ode dne, kdy sem přesídlil, uběhlo už 20 let. Ač mu nějaké peníze zbyly, žije skoro jako pravý trosečník. „Bydlím v chatrči, kterou jsem sám stloukl, pěstuji zeleninu, chytám ryby, kraby a raky. Pitnou vodu mám z vrtu. Jsem tu šťastný a chci tu zemřít,“ tvrdí. „Sice mě ohrožují krokodýli a jedovatí hadi a pavouci, ale když pořád slyším o teroristických útocích, tak se tu vlastně bojím méně než v civilizaci,“ ujišťuje.


Jak vidno, v kontaktu s civilizací zůstává. Na ostrově má totiž solárním panelem poháněný počítač s přístupem k internetu. „A jednou za rok jedu do města Cairns, kde nakoupím zásoby rýže, oleje a čokoládových tyčinek,“ usmívá se. Něco mu však přece jen chybí. „Koncerty! A taky konverzace a dámská společnost. Chtěl bych si najít přítelkyni. Nebo by mě sem pár dam alespoň mohlo párkrát do roka jezdit obšťastňovat,“ směje se.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.