Tuhle krásku si osedlal Trojan! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Tuhle krásku si osedlal Trojan!

Ze seriálu… Filmový kriminalista Ivan Trojan (52).
Ze seriálu… Filmový kriminalista Ivan Trojan (52). (Foto Aha! – Helena Lacinová, Veteráni Litvínov)

Sto aut a mezi nimi staré škodovky, které si zahrály v seriálu Svět pod hlavou, jsou od počátku dubna k vidění v novém muzeu veteránů v Litvínově.

„Je to vlastně naše klubovna a na otevření si mákli všichni,“ řekl předseda spolku Veteráni Litvínov Tomáš Urban (30) a dodává, že auta se v expozici pravidelně obměňují. Patří členům spolku, kterých je šedesát pět. „Vystavujeme auta, která se nám líbí a doplňují je retro věci. Pár jich přinesli i návštěvníci,“ popisoval Urban.

Sám vlastní tři veterány. První si pořídil auto Škoda 110 před osmi lety a naposledy Volkswagen Brouk. Koníčku věnuje veškerý volný čas. K vytvoření stále expozice veteránů ho inspirovala návštěva automobilového muzea v Terezíně před dvěma lety.


Plechové filmové hvězdy
Nejslavnějším autem muzea je zelená Škoda Garde Miroslava Eichelmana (45), která hrála prim v dobovém seriálu České televize Svět pod hlavou a vozila herce Ivana Trojana (52). „Další tři škodovky, jedna tisícovka a dvě sto pětky dělaly kulisu té doby,“ doplnil Urban. „Česká televize oslovila náš spolek s otázkou, jaká auta máme. Poslali jsme jim fotky a vybrali si tahle čtyři vozidla. Já jsem si mohl zahrát řidiče jednoho z nich,“ pochlubil se. Majitel plechové hvězdy prý hrát nechtěl.

Muzeum veteránů
Kde? Mostecká ulice, Litvínov
Kdy? V sobotu a v neděli od 10.00 do 17.00
Za kolik? Vstupné dobrovolné

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.