Taclík natáčí na prokletém místě: Zemřelo tam 108 lidí! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Taclík natáčí na prokletém místě: Zemřelo tam 108 lidí!

2017 - Marek Taclík musí natočit scény i ve skutečném prostředí dolu.
2017 - Marek Taclík musí natočit scény i ve skutečném prostředí dolu. (Foto: Profimedia.cz, TV Nova, ara)

Koleduje si o pořádný malér! I přes zdvižený prst lékařů hvězda Kriminálky Anděl Marek Taclík (43) podstoupí náročné natáčení v černouhelném dolu kvůli filmu Dukla 61, které pojednává o největším poválečném důlním neštěstí u nás.

Když před čtyřmi lety velmi rychle zhubl 15 kilo, nebylo to zdravým životním stylem ani častým ježděním na kole, ale zánětem slinivky! Nemoci ho zbavili až v pražském IKEM. Lékaři ho poté ale varovali, že se kromě pití alkoholu musí vyhýbat také jakémukoliv, zdraví škodlivému prostředí.

O práci v dole, šest set metrů pod povrchem země ani nemluvě. „Určitě půjdu do podzemí, nějaké scény tam natočit musíme,“ je si herec vědom rizika. Jak se ale zdá, Taclík je hazardér a kvůli práci je ochoten risknout i možné vážné zdravotní problémy! „Ano je to i o zdraví! Už z toho důvodu, že je tam málo kyslíku a vysoká teplota kolem osmatřiceti stupňů Celsia...“ popsal herec deníku Aha! své obavy. „Já se bojím celého natáčení,“ dodal Taclík s tím, že mu nedělají dobře ani stísněné prostory. V dole se jim ale rozhodně nevyhne!

Tragédie na Dukle
V připravoveném filmu Dukla 61, který uvede Česká televize na konci roku, Marek Taclík ztvární jednoho z přeživších účastníků největšího poválečného důlního neštěstí u nás. Došlo k němu 7. července 1961v dole Dukla na Havířovsku. Nepozorný horník ranní směny zapnul omylem dopravník v nepoužívané sloji a odešel.

Jenže guma se zahřála třením a začala hořet. Pak nastoupila odpolední směna o počtu 338 havířů. Smrad spálené gumy ucítili už v půl čtvrté, dispečink ale na první hlášení o zápachu nereagoval! Za další hodinu a půl už požár řádil naplno. Marný souboj s ohněm skončil nakonec ucpáním vstupů do dolu, aby se oheň udusil. A s ním i 108 horníků, kteří byli nalezeni při vyklízecích pracích...

Marek Taclík promluvil o představení v krvi:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
dandova
23. 3. 2017 • 08:23

Klasický ruský řešení.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.