Batěk z Bohémy zrecykloval roli: Jiný seriál, podobné šaty! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Batěk z Bohémy zrecykloval roli: Jiný seriál, podobné šaty!

Pavel Batěk zrecykloval roli.
Pavel Batěk zrecykloval roli. (Foto: Zbyněk Schnapka)

Jako klon. Tak působí hvězda Bohémy Pavel Batěk (42), který zde hraje režiséra Otakara Vávru (†100). Natáčí totiž další seriál z minulého století – První republiku. A jeho legionář Martin Klouda jako by Vávrovi z oka vypadl. Vypadá, jako by si odskočil z placu na plac a ani se nepřevlékl.

Děj Bohémy se odehrává v třicátých a čtyřicátých letech minulého století, v druhé řadě První republiky byli herci přesunuti do roku 1928. A to také ovlivnilo vzhled Batěka. Přestože se seriál teprve natáčí, kdyby první fotografie a záběry někdo zamíchal do právě vysílané Bohémy, málokdo by poznal, že jde vlastně o úplně jiný snímek. Nikdo by nevěděl, koho vlastně Batěk hraje. Tolik si je podobný.

Jediné, co je jiné, jsou podmínky natáčení. Protože se Republika začala natáčet v listopadu, herci v exteriérech mrznou. „Točíme hodně v Břežanech a všichni bojujeme s velkou zimou,“ svěřil se Aha! představitel Aloise Valenty Jan Vlasák (74). To, ale divákům zůstane skryto. Navíc nebudou roztěkaní. Že je Batěk v jiném seriálu, pak poznají vlastně jednoduše, schizofrenii snad nepropadnou. První republika se totiž s Bohémou v jednom období na obrazovce nesetká. Až ji nasadí, budou historky české elity skončené...



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.