Drsný zážitky Ivany Chýlkové z vězení: Bulharský mafián před ní zapálil celu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Drsný zážitky Ivany Chýlkové z vězení: Bulharský mafián před ní zapálil celu!

1992. Jako disidentka Marta v seriálu Přítelkyně z domu smutku.
1992. Jako disidentka Marta v seriálu Přítelkyně z domu smutku. (Foto ČT, film Milada)

Po 25 letech se Ivana Chýlková (53) ocitla opět za mřížemi! Při natáčení filmu Milada se jí vybavily všechny hrůzy, které zažila při vzniku právě reprízovaného seriálu ČT Přítelkyně domu smutku. Tehdy se točilo za plného provozu v pražské Pankrácké věznici, kde dokonce i hořelo!

„Bylo to velmi dramatické,“ zavzpomínal režisér Hynek Bočan (78). „Když jsme točili ve vycházkových koridorech, začali na nás  řvát. Hlavně na Jiřinu Bohdalovou a Helenu Růžičkovou. A mezi tím se bulharská mafie, která byla rozsazená do cel proti sobě, domlouvala, co má kdo říct u výslechu. To mi říkala Helena, která uměla bulharsky,“ prozradil režisér, kterému stejně jako štábu a hercům šlo jednou i o život.

„Velitel nám řekl, že musíme rychle skončit, nebo se tam něco stane. Že to cítí v kostech, že jsou hrozně neklidní. Pak tam jeden Bulhar v cele zapálil všechno, co mohl. To byl vrah, který chtěl být za každou cenu souzený tady, protože věděl, že u nás není trest smrti,“ šokoval Bočan v knize Moje cesta zdivočelou zemí aneb s Čerty nebyly žerty.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.