Emma Watson: Úchvatné záběry z filmu Kráska a zvíře | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Emma Watson: Úchvatné záběry z filmu Kráska a zvíře

 (Disney)

Britská herečka Emma Watson od 16. března okouzlí diváky v kinech v roli Krásky v novém filmovém příběhu od Disney Kráska a zvíře, na který si už dnes můžete koupit vstupenky ve většině českých multikin.Než film vstoupí do kin, podívejte se na nejnovější ukázku z filmu. 

Tvůrci filmového zpracování klasiky o Krásce a zvířeti si dali opravdu záležet. Kromě pečlivého výběru herců a propracovaného scénáře, je film úchvatná podívaná. Přečtěte si zajímavosti z natáčení, které prozradila produkce filmu:

Pro potřeby dekorací bylo při natáčení spotřebováno přes 8700 svíček (nebo též 265200 centimetrů vosku).

Na ušití Krásčiných žlutých šatů bylo spotřebováno zhruba 55 metrů velmi lehké saténové organzy. Při jejich šití, které zabralo přes 12 tisíc hodin, se spotřebovalo celkem 915 metrů nití a k jejich ozdobení bylo použito 2160 křišťálů Swarovski.

Během natáčení bylo vypěstováno nebo zakoupeno zhruba 1500 červených růží, které byly použity v rámci příprav na natáčení nebo jako dekorace.

Tvorba začarovaného lesa, který obklopuje zámek zvířete a najdeme v něm skutečné stromy, keře, zamrzlé jezero a 20 tisíc rampouchů, trvala 15 týdnů.

V průběhu natáčení bylo kostymérské oddělení postaveno před výzvy navrhnout a vytvořit etické a ekologické kostýmy z látek, prodávaných v rámci fair-trade (což znamená, že byly používány organické materiály od dodavatelů, kteří svým zaměstnancům platí spravedlivé mzdy a berou v potaz ekologii), čehož se jim podařilo dosáhnout. Používali přírodní a ekologická barviva, pečlivě filtrovali veškerou odpadní vodu a potisk látek vytvářeli pomocí tradičních dřevěných bloků.

Emma Watson (Kráska), Emma Thompson (paní Pottsová), Luke Evans (Gaston) a Nathan Mack (Chip) mají všichni narozeniny ve stejný den, 15. dubna, což byl současně den, kdy se konalo první společné čtení scénáře.

V českých kinech bude film možné vidět s dabingem i titulky, ve 2D i 3D.

 



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.