Nova zneužívá Trošku! A přitom mu dluží prachy... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Nova zneužívá Trošku! A přitom mu dluží prachy...

Nova prý používá Troškovy filmy jako zbraň na konkurenci.
Nova prý používá Troškovy filmy jako zbraň na konkurenci.  (Foto Aha! – Mária Rušinová, Martin Přibyl)

Sázka na jistotu. To jsou pro televizi Nova nesmrtelné komedie Zdeňka Trošky (63). Jakmile přijdou konkurenční televize s novým seriálem nebo projektem, okamžitě nasazuje Slunce, seno..., Babovřesky nebo Kameňáky. A to přitom Nova dluží režisérovi peníze.

Je to tak okaté, že si toho nelze nevšimnout. „Zrovna nedávno jsem si ale říkal, že když potřebují na Nově přetáhnout diváky od konkurenční televize, tak nasadili Trošku,“ svěřil se Aha! národem milovaný režisér. A uvedl i příklady. „Když televize Prima začala vysílat seriál Přístav, okamžitě byla změna programu na Nově a nasadili tam Babovřesky 1. A to samý s Ohnivým kuřetem,“ vysvětloval Troška.

Do třetice se to opakuje i v případě nového primáckého seriálu Temný Kraj. Když šel minulý týden poprvé na obrazovky, konkurence proti němu nasadila Slunce, seno, jahody. A v neděli proti druhému dílu Slunce, seno a pár facek.
Televize Nova sice režiséra využívá v boji o sledovanost, ale určitě si ho nehýčká.

„A pak vám řeknou, že film vám zaplatí až za šest let. Tak jsem říkal: Tak víte co? My vám každý rok prodáme dvacet minut toho filmu. A hotovo, dvacet! To kdyby udělali jiným mým kolegům, tak by dostali přes hubu,“ postěžoval si Troška na to, jak se Nova cukala zaplatit jeho poslední celovečerní film Strašidla.

Režisér v cizí válce o diváky

15. 1. 2017
TV Nova – Slunce, seno, jahody
FTV Prima – Temný Kraj (premiéra)
ČT1 – Bohéma (premiéra)

12. 4. 2016
TV Nova – Babovřesky
FTV Prima – Ohnivý kuře (premiéra)
ČT1 – Případy 1. oddělení (premiéra)

22. 9. 2015
TV Nova – Kameňák
FTV Prima – Přístav (premiéra)

1. 9. 2015
TV Nova – Babovřesky 2
ČT1 – Labyrint (premiéra)

28. 9. 2014
TV Nova – Babovřesky
FTV Prima – Muži proti ženám (premiéra)
Temný Kraj zvyšuje náskok
Přestože Nova sází na Troškovy komedie, jejichž sledovanost se pohybuje okolo 900 tisíc diváků starších patnácti let, před týdnem ani tuto neděli neměla trilogie Slunce, seno... na Temný Kraj šanci. Nový primácký krimi seriál s Lukášem Vaculíkem (54) v hlavní roli dokonce zvýšil svou sledovanost: Z 1 580 000 se dostal už na 1 657 000 diváků!



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.