Rodinné trauma Janžurové: Měla jsem namále! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Rodinné trauma Janžurové: Měla jsem namále!

Iva Janžurová
Iva Janžurová (Foto: Martin Hurda)

Vybojovala si místo na světě. Iva Janžurová baví už přes 50 let filmové i divadelní diváky. Nemuselo tomu ale tak být. Herečka prozradila, že nebyla vytoužené dítě a rodiče ji chtěli dát pryč!

„Rodiče si říkali, že už nemají věk na to, aby měli další dítě. Já jsem měla dva bratry, což ale nebylo nějak moc,“ svěřila se Janžurová. Přestože oba rodiče pocházeli z početných rodin a měli velké množství sourozenců, uvažovali o potratu.

„Mamince bylo devětatřicet a říkala si, že už je to vysoký věk. A tak se radili, jak by se toho mého zárodečku zbavili. Nakonec buď nebyl čas, nebo prostředky, anebo nejbližší zdravotnický personál. Tak si asi řekli, že co kdyby to byla holčička a že to risknou. Takhle jsem měla namále,“ řekla v pořadu Českého rozhlasu Noční mikrofórum herečka, která měla vedle nejstaršího bratra Ladislava a prostředního Pavla ještě jednoho sourozence.

Ten přišel na svět krátce po ní. „Pak se ještě kupodivu narodil chlapeček. Nevím, jestli ještě chtěli mít dvě holčičky. Narodil se, když jsem byla asi dvouroční, ale tomu se to nepoštěstilo a den po porodu ještě v porodnici zemřel,“ odhalila smutné rodinné tajemství, které její maminka prý nesla velmi těžce.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.