Standa Fišer ostře o novém Vinnetouovi! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Standa Fišer ostře o novém Vinnetouovi!

Stanislav Fišer z nového zpracování Vinnetoua dvakrát nadšený není.
Stanislav Fišer z nového zpracování Vinnetoua dvakrát nadšený není. (Foto Petr Novotný)

Jsou pro vás filmy o indiánském náčelníkovi a jeho bílém příteli nezničitelnou klasikou, nebo jste dali šanci i novému zpracování? Dabér legendárního Vinnetoua Stanislav Fišer (86) se na ně podíval a jeho verdikt je poměrně drsný.

Tvůrci filmů se rozhodně nesnažili opakovat staré filmy záběr po záběru, ale zvolili spíše opačnou cestu. S trochou nadsázky by se tedy dalo říct, že v novém Vinnetouovi nic není jako předtím. Co na to říká hlas Pierra Brice (†86) Standa Fišer?

„Ze začátku jsem měl dojem, že se dívám na sociální drama odehrávající se na nějaké stavbě. V duchu jsem si říkal, jestli tam nemají odbory a jestli Vinnetou nebude jejich předák. Ale zase jsem vyloženě ocenil tu stavbu mostu na začátku a záběry na divokou vodu,“ zhodnotil film pro Blesk TV Magazín. Rozruch vzbudil i albánský herec Nik Xhelilaj (33), který jako nový Vinnetou pobíhá celá dobu odhalený do půl těla. „Ten, co hraje Old Shatterhanda, má sice echt německé jméno Wotan, ale blonďatá árijský typ to není. A k Vinnetouovi – potěšil mě poměrně dlouho trvající záběr z boku přes nějaké kopí na dvě nahá prsíčka asi patnáctileté dívky. Ale pak jsem rozeznal, že jde o mužskou hruď Vinnetoua!“ neskrýval své rozčarování dabér, který se s původním Vinnetouem Pierrem Bricem znal dokonce osobně.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.