Herci z oblíbené Partičky ovládli Nádraží: Genzer má nová prsa! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Herci z oblíbené Partičky ovládli Nádraží: Genzer má nová prsa!

Herci z oblíbené Partičky ovládli Nádraží.
Herci z oblíbené Partičky ovládli Nádraží. (Foto Aha! – Roman Souček, archiv TV Prima, ara)

Tým z Partičky je zpět! Tentokrát ale v novém kabátě. Ve středu ožil v komediálním skečovém pořadu Nádraží. Pět herců tu během šesti večerů ztvární 50 postav z prostředí železnice. Ondřej Sokol vystřídá 20 kostýmů a Richard Genzer, který tu hraje pouze ženy, zazáří v postavě kypré toaletářky, kvůli které mu udělali dokonalá silikonová ňadra! A tak jsme nahlédli do zákulisí a zjistili sedm věcí, které by zůstaly pro diváky tabu.

1. 100 hodin v maskérně
Pět herců, 50 postav, 58 kostýmů a 101 hodin strávených v maskérně. Složité silikonové masky na obličeji, vycpávky i umělá prsa. To je účet za Nádraží! Některé masky byly tak komplikované, že kvůli nim herci chodili do maskérny už ve tři ráno. Nejdelší proměny trvaly přes pět hodin! A s novým obličejem se třeba nedalo jíst, protože kousání by masku poškodilo! Museli si vypomoct tekutou stravou a brčkem.


2. Lepidlo na obličeji
Zbytky z lepení silikonových masek hercům zůstávaly na tváři ještě dlouho po odlíčení! „Poté, co jsem zjistil, jak je to nepříjemný je mít pět hodin na obličeji, a když jsem potom měl ještě čtyři dny na obličeji nalepenou peřinu, tak jsem v dalších scénářích masky psal jen pro mý kamarády a pro sebe už ne,“ smál se Ondřej Sokol, který je zároveň spoluautorem scénáře a režisérem.

3. Japonce poslali na vlak
Natáčelo se na pražském Hlavním nádraží, ale také v Ostravě, a to za plného provozu. A tak je jasné, že herci zažili nejednu komickou situaci. Třeba když Ondřej Sokol s Martinem Fingerem hráli sekuriťáky. „Poslali jsme takovejch japonskejch turistů na vlaky, který prakticky neexistujou! A potom jsme tu řídili chod nádraží. Jakmile máte na sobě uniformu, tak se všichni na všechno ptají. Nejdřív jsme byli stydliví, ale potom jsme věděli asi už úplně všechno,“ popisoval Sokol.
4. Nejvíc jede rivotril
Ondřej Sokol se na nádraží hodně naučil – třeba v postavě černošského dealera. „Když jsme točili v takzvaném Sherwoodu, tak jsme si klidně mohli založit drogový byznys. Já tam byl jako černoch, který prodává drogy, a po chvíli jsem měl frontu, kterou jsem mohl odbavovat. Nejvíc teď jede rivotril. Vůbec jsem nevěděl, co to je, ale prý to je nějaký prášek, který předepisuji psychiatři,“ vyprávěl.

5. Genzer ovládl záchodky
Protože Richard Genzer hraje jen ženy, měli s ním maskéři práci navíc. „Udělali mi ze silikonu i prsa, pěkný čtyřky, povadlejší, ale moc hezký,“ svěřil se herec, který neměl o veselé zážitky nouzi. „Když natáčíte na nádraží a máte na sobě ženskou masku, vypadá to strašně divně, když zmizíte na pánským záchodě. A není ani nic příjemnýho, když se jdete vyčůrat – a tu ruku znáte celej život – ale najednou na ní máte nalepený nehty a leknete se: To přece není moje ruka,“ smál se Geňa, který si nejvíc užil postavu toaletářky. „Mít vlastní toalety bylo moje největší přání. Větší, než mít vlastní vláčky,“ žertoval.
6. Vydělal si žebráním
Martin Finger si zase při natáčení žebravé dámy před nádražím slušně přivydělal. „Nevím, jestli jsem byl tak věrohodný, nebo jestli jsou lidi tak blbí, ale odešel jsem s docela pěknou sumičkou,“ smál se herec.  

7. Kouř v rukávech
I Michal Suchánek měl velký zážitek, a tím byli: „tajní kuřáci foukající si na nástupištích kouř do rukávů!,“ práskl herec, který zároveň na nádraží vypozoroval naprostý nedostatek popelníků. Víte, že…
- K natáčení se využívaly takzvané protetické latexové masky, u nichž je proměna vzhledu veliká.

- Nejdelší proměna trvala 5,5 hodiny, a to když se Ondřej Sokol měnil v pana Kyprého. On je zároveň tím, kdo v Nádraží vystřídá nejvíce kostýmů a strávil nejvíce času v maskérně, a to plných 35,75 hodin.

- Prostředí nádraží bylo vybráno záměrně, protože je to místo, kde se stýká spousta profesí. „Je to taková laboratoř češství, o které tu jde nejvíc. Pokusili jsme se udělat takovou fresku české povahy,“ komentoval Sokol.

- Všechny role odehraje tým známý z Partičky – Ondřej Sokol, Michal Suchánek, Richard Genzer a Igor Chmela, k nimž přibyl herec Martin Finger, který se zároveň podílel na scénáři.

- Pořad běží od 4. ledna 2017 ve 22.00 hod. každou středu na ČT2.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.