Karel IV. ožil díky známému herci | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Karel IV. ožil díky známému herci

Pro Dvořáka bylo líčení a focení vyčerpávající. S výsledkem je ale spokojený.
Pro Dvořáka bylo líčení a focení vyčerpávající. S výsledkem je ale spokojený. (Foto Aha! – Petr Novotný, České dukáty, ČT)

Hvězda aktuálního kinohitu Anděl Páně 2 Jiří Dvořák (49) se těsně před Vánocemi proměnil v krále Karla IV. A deník Aha! mohl být jako jediný u toho.

Dvořák na podzim přijal nabídku společnosti České dukáty být hlavní tváří chystané knihy Na paměť králů. Proto se před měsícem proměnil ve Františka Josefa I. a nyní v Karla IV. Fotografie Jakuba Taberyho budou v knize doprovázeny články předních českých odborníků Věry Němečkové z Univerzity v Hradci Králové a numismatika ČNB Jaroslava Moravce.

Náročné líčení
„Já jsem do toho šel proto, že má celý projekt edukativní dopad. Historie je poměrně opomíjena a to mne velmi mrzí, proto jsem do tohoto projektu rád vystoupil,“ řekl deníku Aha! Dvořák. Než se proměnil v Karla IV., strávil tři hodiny v maskérně. „Bylo to velmi vyčerpávající, ale s výsledkem jsem spokojený,“ dodal Dvořák, který je s otcem vlasti už několik let propojený. Namluvil totiž audioknihu Tajný deník Karla IV.

Anděl válcuje Hvězdné války
Pohádka Anděl Páně 2 se pomalu, ale jistě blíží k hranici šesti set tisíc návštěvníků, tržby se pak stoupají k sedmdesáti milionům korun. Co do diváků válcují andělé režiséra Stracha i nové Hvězdné války.

Skončil ve špitálu
Jiří Dvořák během natáčení pohádky Anděl Páně 2 skončil ve špitálu. Dostal křeče do břicha, nemohl dýchat, a tak ho ještě v kostýmu čerta odvezli do nemocnice na sono. „Vyděsil jsem babičky v čekárně. Prosily, abych si pro ně ještě nechodil,“ smál se na tiskové konferenci během představení filmu.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.