Clint Eastwood, hvězda našeho DVD: Před »Dolary« jen paběrkoval | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Clint Eastwood, hvězda našeho DVD: Před »Dolary« jen paběrkoval

Clint Eastwood se stal typickým představitelem kovbojů a ve své době po něm toužily miliony ženských srdcí. A velmi populární je až do dnešních dnů.
Clint Eastwood se stal typickým představitelem kovbojů a ve své době po něm toužily miliony ženských srdcí. A velmi populární je až do dnešních dnů. (: Profimedia.cz)

PRAHA – Už zítra vám k deníku Aha! přibalíme speciální dárek! Jen za 45 korun totiž k vašim oblíbeným novinám obdržíte i DVD s naprostou klasikou westernového žánru, filmovým hitem Pro hrst dolarů, kde hraje hlavní roli legendární Clint Eastwood (76).

Už zítra vám k deníku Aha! přibalíme speciální dárek! Jen za 45 korun totiž k vašim oblíbeným novinám obdržíte i DVD s naprostou klasikou westernového žánru, filmovým hitem Pro hrst dolarů, kde hraje hlavní roli legendární Clint Eastwood (76). Málokdo ale ví, že za tento nízkorozpočtový filmový hit, který slavil úspěch po celém světě, si Eastwood vydělal pouhých patnáct tisíc dolarů.

Pro srovnání, o nějakých deset let později se jeho honoráře vyšplhaly na částku kolem dvanácti milionů dolarů za film! Snímek Pro hrst dolarů byl dokonce tak nízkorozpočtový, že se režisér ani nenamáhal povolat anglicky mluvící herce, a proto byl Eastwood jediný, kdo ve westernu hovořil anglicky. Ostatní herce pak museli nadabovat. I přesto se však z podceňovaného nízkorozpočtového filmu, který přišel na pouhých dvě stě tisíc dolarů, stal kasovní trhák, který z poměrně neznámého herce udělal vyhledávaný objekt zájmu mnoha režisérů.

Po úspěchu westernu Pro hrst dolarů se Eastwood dočkal úspěchu především se svou sérií Dirty Harry, kde ztělesňoval detektiva Harryho Callahana. K vrcholným Eastwoodovým filmům pak patří Vesmírní kovbojové, Nesmiřitelní či Million Dollar Baby.

Pro hrst dolarů

Městečko v poušti, do něhož přichází neznámý cizinec, je ovládáno dvěma rodinami. Jedna kšeftuje s alkoholem, druhá se zbraněmi. Zatím je v městečku klid, ale jen do té doby, kdy kroky neznámého cizince překročí hranice města. »Joe« Eastwood totiž rozehraje hru na obě strany, a napětí v saloonu tak dosáhne téměř hranice snesitelnosti. Netřeba říkat, že největší radost z toho má místní hrobař. Vše se schyluje k závěrečné bitvě, nikdo však netuší, na čí stranu se Joe postaví.

Westernový filmový trhák Pro hrst dolarů vám deník Aha! ve své speciální DVD edici přinese už zítra, a to za pouhých 45 korun!

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.