Michal Kavalčík (41) skončil s Rudou z Ostravy: Ženské ho přestaly plácat po zadku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Michal Kavalčík (41) skončil s Rudou z Ostravy: Ženské ho přestaly plácat po zadku!

Poznáte 
ho?
Poznáte 
ho? (Foto: Marek Pátek)

Dlouhé kudrnaté vlasy, většinou ale rádoby frajersky ulízané, tričko AC/DC, džínová bunda, cigareta za uchem a svérázný humor se slovíčky »kurde« či »fajne«. Kdo by neznal Rudu z Ostravy! Herec Michal Kavalčík (41) se jím stal na jedenáct let. Teď je ale všechno jinak – Ruda skončil, Michal se ostříhal, zhubl a sklidil nadšené reakce. V nové vizáži se představil jako slavný detektiv Nick Carter.

Michale, všichni vás znali jako Rudu z Ostravy, vy jste ale nyní prošel radikální proměnou vizáže. Co vás k tomu vedlo?
„V první řadě sázka. V dobách Mýdlového prince jsme se s režisérem Radkem Balašem vsadili, že když bude mít tento muzikál víc než sto repríz, tak já se nechám ostříhat. Nevěřil jsem tomu, protože řada muzikálů takovou životnost nemá. Jenže on to byl zrovna hit!“

A co by musel splnit Radek Balaš, kdyby prohrál?
„Musel by mě obsadit do dalšího muzikálu. (směje se) Jenže ono se to všechno spojilo – v červnu přišel konec Rudy, já měl hrát Nicka Cartera v muzikálu Adéla ještě nevečeřela a k tomu se ty krátké vlasy hodí. A mně se vlastně ulevilo, po těch sedmnácti letech už bylo na čase!“
 Je pravda, že máte svůj ustřižený »culík« schovaný doma?

Nejsou to ale jen vlasy, co se na vás změnilo, také jste nějaké to kilo shodil, že?
„To přišlo vlastně se zkouškami »Adély«. Od srpna do září jsme denně zkoušeli, od rána do večera. Nick Carter nesleze z jeviště, a tak jsem do sebe moc jídla nedostal. A k tomu se přidal pohyb, tak kila šla dolů sama. Už to bylo zapotřebí. Teď se chystám, že po Novém roce začnu běhat. Vánoce si ještě nechám na takové to rozmazlování, cukrovíčko…“ (směje se)

Když jste se z Rudy změnil v krátkovlasého Michala, je pravda, že už vás lidé na ulici nepoznávají?
„Je, ale pro mě to bylo překvapení. Já když jsem ještě za dob dlouhých vlasů chodil ulicemi, tak člověk periferně viděl, jak pět metrů před ním už lidi bystří a prohlíží si ho. A teď nic. Teď jdu a maximálně jeden z dvaceti si možná řekne, že mě odněkud zná, ale vůbec neví odkud.“

Jaké máte reakce od fanoušků Rudy, když jste se ostříhal a změnil?
„Přemýšlel jsem, jestli ty fotky dát na fanpage Rudy, kde mám asi desátou největší základnu fanoušků v republice. Ale ty reakce byly hodně pozitivní! Hlavně mi psaly ženy, že jsem konečně fešák! (směje se) A byly i další reakce – Konečně dal to mastné háro pryč! Konečně přestal dělat debila. Tak kladné přijetí jsem ani nečekal.“

Takže teď vám chodí víc nabídek od fanynek?
„Chodí, ale ženy jsou diplomatické, takže mi zatím žádná nenapsala třeba: Chci si tě vzít! (směje se) Ale ani dřív, za Rudy, mi žádná fanynka nenapsala, že by mě milovala, neposlala fotky ani výši konta. Podle toho bychom se pak mohli rozhodnout, zda tam nějaká večeře proběhne, či ne.“ (směje se)

Stávalo se vám dřív, že si lidé mysleli, že jste Ruda, a ne herec Michal Kavalčík?
„Pokud jsem byl v kostýmu, tak ano. Někdy to šlo až tak daleko, že mě baby plácaly po zadku a říkaly: Kurde, fajna řitka, co robíš večer, Rudo? Tak takové jsem měl nabídky! (směje se) Anebo mi chodily dopisy. Třeba od maminky, že se dcera vdává, chce mě na svatbě, dá mi koláče, výslužku, spát můžu v obýváku a zaplatí mi vlak. Ta má postava vzbuzovala dojem, že je to ten horník, který bere honorář čtyři piva a bude hrát za koláče. A já se ptal, zda by dali i nějaké korunky. A většinou mi přišla odpověď – ale mně říkali, že jezdíte za bečku piva! (směje se) To bylo jedno z negativ Rudy. Proto jsem nemohl uvádět Slavíka nebo Českého lva. Ale teď už by to šlo!“

Věděli jste, že…
- muzikál Adéla ještě nevečeřela, kde Michal Kavalčík (v alternaci s Petrem Vondráčkem) hraje Nicka Cartera, se v říjnu v obnovené premiéře vrátil na prkna pražského Divadla Broadway? Jde o divadelní adaptaci populárního filmu z roku 1977, parodii na laciné sešitové detektivky. Tu natočil Oldřich Lipský podle námětu a scénáře Jiřího Brdečky, s nímž už měli na kontě veleúspěšný film, parodii na mýdlové opery, Limonádový Joe (1964).
- Film se točil hlavně v Praze, ale některé záběry jsou i ze zámku Konopiště.
- Na „Adéle“ se podílela celá plejáda slavných herců té doby. Nicka Cartera si zahrál Michal Dočolomanský, komisaře Ledvinu Rudolf Hrušínský, šíleného vědce Ruperta Miloš Kopecký, roztomilou Květušku Naďa Konvalinková a její otce, Albína Bočka, Ladislav Pešek.

- Na filmu se podíleli dabéři, imitátoři i dabléři. Miloš Kopecký potřeboval 4 dabléry, Michala Dočolomanského daboval František Němec, Olgu Schoberovou v roli komorné Libuše Švormová. Mlaskání masožravé květiny obstaral imitátor Antonín Jedlička.
- Nejlépe zaplaceným hercem filmu byl Rudolf Hrušínský, který hrál komisaře Ledvinu a díky roli mohl vypít spoustu piva. Vyfotili ho a fotku okamžitě chtěl použít jeden pivovar do svého kalendáře. Jako honorář dostal herec celou avii piv! „Tohle je můj nejlepší honorář,“ pochvaloval si.


Cartera měl hrát Redford!
Hlavní roli amerického detektiva měl hrát ve filmu údajně Robert Redford. Dokonce dostal k přečtení scénář, který se mu prý líbil. Spolupráce neklapla, protože si jeho agent přepočítal nabízený honorář z korun na dolary. Redford odmítl, a tak dostali šanci jiní. Nejdřív to vypadalo, že Nicka bude hrát Jiří Kodet, ale nakonec roli dostal Michal Dočolomanský.

„I když se samozřejmě nechci a ani nemohu s takovým vynikajícím a prvotřídním hercem, jakým Robert Redford bezesporu je, nějak srovnávat, nedělám si z toho těžkou hlavu, netrpím komplexy. Prostě a jednoduše to nechtěl hrát on, tak to hraji já,“ prohlásil tehdy Dočolomanský, který tehdy na natáčení létal letadlem z Bratislavy do Prahy a zpět, aby tu večer mohl odehrát divadelní představení.


Co nevíte o muzikálu…
- V představení se používá 350 divadelních rekvizit.  
- Muzikál se pro obnovenou premiéru zkoušel 13 týdnů.
- Do obnovené premiéry se došívalo 40 nových kostýmů.
- Představitel Nicka Cartera, který téměř nesleze z jeviště, má v jedné chvíli 15 vteřin má na převlečení kostýmu
- 2 představitelky hlavní role Květušky, Emma Smetana a Michaela Tomešová, během zkoušek otěhotněly.
- Obnovená premiéra vyšla na 7,5 milionu korun a nejdražší byl kostým masožravé květiny Adély, který stál 300 000 korun.

Celý rozhovor si můžete přečíst v tištěném deníku AHA!



Přečtěte si
6010
6. 11. 2016 • 09:44

Ale i ten Ruda z Ostravy měl své příznivce.Ale většinou to byli lidé takoví jednodušší.Ovšem teď je Ruda jako vystřižený ze žurnálu.Tento Ruda se mi moc líbí.Přeci jen ta inteligence je třeba.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.