Čarodějnice z Libně: Učila jsem šít Lucii Bílou! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Čarodějnice z Libně: Učila jsem šít Lucii Bílou!

 Evelyn a Květa si otevřely věštírnu v Libni.
Evelyn a Květa si otevřely věštírnu v Libni. (Aha! - Martin Přibyl, ara)

Jedna zaučovala mladou švadlenku Lucii Bílou (50) v krejčovské dílně, druhá zase vykládala karty Ivetě Bartošové (†48). Pak se ale potkaly na astrologickém festivalu a otevřely si společnou věštírnu a staly se z nich čarodějnice z pražské Libně. Vykládají karty, provádějí rituály, a v nabídce mají dokonce i milostnou magii. Evelyn (30) prý umí přičarovat lásku a Květa (50) pracuje s energiemi a stromem života…

Nedaleko Nemocnice na Bulovce, na poměrně nenápadném místě v řadové zástavbě, se nedávno otevřel malý krámek s honosným názvem »Věštírna u Evelyn«. Na tom by ještě nebylo nic zvláštního – věštíren je totiž v hlavním městě hned několik. Avšak tato v něčem ojedinělá je – stojí za ní dvě čarodějnice, které byly spojené se slavnými zpěvačkami.

• Jak učila Lucku Bílou
Květa (50) je vyučená dámská krejčová. Paradoxně nedaleko místa, kde dnes má věštírnu, před lety pracovala právě v krejčovské dílně tehdejšího oděvního podniku. Dodnes nemůže zapomenout, jak jim jednoho dne přivedli novou posilu. Jmenovala se Hana Zaňáková. „To vám tehdy bylo takový střevo!,“ směje se Květa, které mladou dívku mistrová svěřila, ať ji naučí, jak se entluje, zadělávají sukně, přišívají knoflíky.
„Všude, kam jsem ji posadila, musel za chvíli přijít údržbář a všechno opravovat,“ směje se. Hanka však už tehdy měla jiné sny – chtěla se stát zpěvačkou. „Měla na sobě modrý plášť, bílý tenisky, nohy do O. Povídám jí: ty máš teda ránu,“ vzpomíná Květa, která ji měla »pod dozorem« zhruba půl roku.

• Zpívat chodila na záchod
„Pořád si odbíhala zpívat na záchod. Bylo to slyšet na celou dílnu. Všichni přestávali šít a chodili se dívat, co se to děje. Ale pak si zvykli,“ usmívá se Květa, která na setkání nemůže zapomenout, i když uplynulo už přes třicet let. Z Hanky Zaňákové se stala Lucie Bílá, která tehdy vtrhla do světa showbyznysu s písní Neposlušné tenisky.
Tu si trénovala už v krejčovské dílně s bílými keckami na nohách… „Chtěla jsem se s ní po letech setkat, ale bohužel mě k ní její manažer nechce pustit,“ stěžuje si Květa. „A to jsme jí s Bětkou chtěly pomoct, ona totiž umí i přivolat lásku,“ dodává.

• V kartách měla tragédii
Mladší čarodějnice z věštírny Alžběta (30), která už řadu let pracuje pod jménem Evelyn, se zase setkala s jinou slavnou zpěvačkou – Ivetou Bartošovou (†48). „Tehdy nahrávala písničku v Teplicích a přes mého známého mě požádala o výklad karet. Hned jsem viděla, že to s ní není dobré. Byly tam problémy, hodně duševně trpěla,“ vzpomíná Evelyn. „Sešly jsme se v cukrárně v centru, všechno probíhalo tajně. Nechtěla, aby ji někdo viděl,“ svěřuje se. „Už tehdy bylo v kartách vidět, že ji čeká tragický konec, ale nemohla jsem jí to říct, takové věci neříkám,“ doplňuje Evelyn.

• Nic není náhoda
Jejich cesty se spojily před rokem. Květa tehdy náhodně objevila plakátek s pozvánkou na ezoterický festival Astrovíkend. A právě tam potkala Evelyn. Oběma bylo hned jasné, že se setkat měly. Začaly společně pracovat a nedávno si otevřely zmíněnou věštírnu. Zatímco Evelyn zde vykládá karty, dělá sexuální magii, přivolává lásku, poradí si s nevěrníky a provádí i rituály se zlatem, Květa se věnuje rostlině zvané Moringa. Té se říká strom života a má prý doslova zázračné účinky na lidské zdraví. Kromě toho se věnuje práci s energiemi a zasvěcuje se do reiki, aby záhy mohla své služby rozšířit. I když je spojila zdánlivá náhoda, obě dobře ví, že se nic náhodně neděje. Kdoví, možná je dohromady čeká zajímavá „čarodějnická“ budoucnost.



Přečtěte si
xcarodejka
2. 10. 2016 • 11:47

Osud je načrtnutý jen zhruba, a cesta je lehčí nebo těžší, ale detaily nikde napsané nejsou. není napříkald daný partner, jen typ člověka, se kterým se zřejmě sejdeme.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.