Afričané byli v šoku! Z Prahy dostali 13 hadů zabijáků! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Afričané byli v šoku! Z Prahy dostali 13 hadů zabijáků!

Taipan patří mezi nejjedovatější hady na světě!
Taipan patří mezi nejjedovatější hady na světě! (Profimedia.cz)

PRAHA – Na letišti v Gautengu na jihu Afriky zůstali zděšeni. Z Prahy sem klasickou leteckou poštou dorazily dvě krabice s třinácti nejjedovatějšími hady světa. V Africe přitom nemají proti těmto jedům jedinou vakcínu!

„Případ vyšetřujeme. V prvním balíčku putovalo deset hadů – tři kobry monoklové, které se vyskytují v jižní Asii, tři zmije paví z Palestiny, dvě nubijské plivající kobry a dva taipani,“ uvedl tiskový mluvčí Generálního ředitelství cel Jiří Barták.

„První balík obsahoval čtyři videokazety. V nich byli schováni hadi. Zpáteční adresa na balíku s kazetami zavdala příčinu k sestavení speciálního vyšetřovacího týmu. Ten filtroval příchozí poštu. Očekával se totiž ještě minimálně jeden balík,“ řekl jihoafrický vyšetřovatel Jacques du Toit.

A druhý balík skutečně přišel. A v něm další tři taipani! Celkem tedy jihoafričtí inspektoři napočítali třináct superjedovatých hadů. Kdyby některý z taipanů uštkl člověka, bylo by to pro zasaženého smrtelné. Had taipan je považován za nejjedovatější druh na světě.

Nachází se především na Papue Nové Guinei. Jihoafričané teď řeší, co s hady. Zatím skončili v karanténě v tamní zoologické zahradě.

16.5.2007

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.