Aha! zákulisí! Jak se točí Jetelín: Mišák popletl odpadky! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Aha! zákulisí! Jak se točí Jetelín: Mišák popletl odpadky!

Jak se točí Jetelín!
Jak se točí Jetelín! (Foto Aha! – Jakub Poláček)

Hospoda vedle hospody! Tedy ty ateliérové… Hned vedle místa, kde vzniká seriál Ohnivý kuře, v holešovických studiích, točí televize Prima i další seriál, který od začátku srpna běží na obrazovkách – cyklus mikrokomedií Jetelín. Na jeden natáčecí den se vypravilo i Nedělní Aha! Jak to vypadá v zákulisí a co dělají herci, když zrovna netočí?

ZKOUŠKA ÚSMĚVU
Stačí vejít do ateliéru a hned na vás dýchne atmosféra Jetelína, přesně tak, jak to vidíte na televizních obrazovkách. Interiéry i exteriéry jsou vybaveny do nejmenšího detailu. Domky jsou kašírované, dřevěné nebo sádrokartonové konstrukce. Tvůrci kulis se prý inspirovali ve skutečných vesničkách a hlavně na jejich dvorcích. Usměvaví jsou i všichni herci – seriál má komorní obsazení, a tak zde panuje doslova rodinná atmosféra.


O PAUZE
Všechno, co je potřeba, je ale v domečcích čtyř kamarádů funkční. Teče tu voda, piano skutečně hraje. Zatímco v seriálu u něj sedí mamánek Jirka Cédl (Jiří Hána), ve volné chvilce mezi natáčením se k němu posadil Richard Genzer – a hrál jako koncertní mistr!

V HOSPODĚ
V Bobově hospodě se skutečně čepuje pivo. Je samozřejmě nealkoholické a nese originální název - Chlastmírův Hltan, který pochází z pivovaru Nachmelenec. V jetelínské hospodě i je k dostání i něco ostřejšího – třeba Cizozemák, cizozemský rum z Jetelína nebo domácí fernet pod názvem Chlapská žluč.
TŘÍDĚNÍ ODPADU
Celý tým se snaží, aby bylo natáčení provedené do posledního detailu. A tak když přišel Mišák (Jan Šťastný) s tříděným odpadem ve dvou barevných pytlích, měl v modrém plast a ve žlutém papír. Rekvizitáři jej ale museli rychle vyměnit – plast přece patří do žlutého a papír do modrého, nebo ne?

POSLEDNÍ ÚPRAVY
Seriál se točí celkem na tři kamery. Aby byly záběry co nejlepší a nikomu se v nich neleskla pleť, je třeba herce před natáčením napudrovat a upravit. Dámy to často zvládnou samy, o pány se starají maskérky.
NATÁČENÍ
O zábavu není při natáčení nouze. Třeba Bob (Richard Genzer) odboural celá štáb, když místo věty „Volte Extrémní pivici“ prohlásil vážným tónem „Volte extrémní pravici“. A takových veselých přeřeků si při natáčení herci užijí nepočítaně!

REŽISÉRSKÝ PULT
Od režisérského pultu vše řídí slovenský režisér Vlado Balko. „Já se zabývám hlavně tím, jak vystavět vtip, to je základ. Aby nebyl jen slovní, ale aby byl trošku situační. Aby se humor, který z toho jde, dostal na televizní obrazovky,“ říká. Druhým režisérem je Martin Kopp, který se podílel na seriálu Vinaři.



Přečtěte si
auslak
21. 8. 2016 • 07:56

Asi v Čechách vyhlásili soutěž o nejblbější seriál desetiletí , jinak to není možné co se poslední dobou natáčí ! Stačí upoutávky a už úsudek si udělá každý myslící člověk.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.