Jidáš Dan Bárta: Trpěl jako Ježíš! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Jidáš Dan Bárta: Trpěl jako Ježíš!

2016 Zpěvák na fotkách vypadá jako Ježíš.
2016 Zpěvák na fotkách vypadá jako Ježíš. (Foto Aha! – Martin Hykl, ara)

Nejvíc zazářil v muzikálu Jesus Christ SuperStar v roli Jidáše. Teď se Dan Bárta (46) převtělil v Ježíše. Kvůli nemoci motýlích křídel šel s kůži na trh!

Zpěvák se už popáté nechal zvěčnit do charitativního kalendáře nadace Debra. „Z nějakých důvodů se mě tahle nemoc víc, aniž bych věděl proč, dotýká,“ svěřil Bárta, který se roli Ježíše doslova protrpěl.

Na vlastní kůži
Tématem jeho fotky byla totiž nehmatatelná, ale všudepřítomná bolest, které nelze žádným způsobem uniknout. „Taková je i každodenní zkušenost lidí, kteří se narodili s nemocí motýlích křídel,“ připomíná umělecká fotografka Bet Orten. Zpěváka proto donutila odhodit triko a na jeho tělo i obličej nechala promítat oscilogram jako symbol ostrého tónu, který bolí, zraňuje, působí tíseň.

Štěstí v neštěstí
„Když už má někdo tu pitomou smůlu, že se narodí s nemocí motýlích křídel, může mluvit, svým způsobem, o štěstí, že se narodil v Česku,“ tvrdí Bárta. „Díky nadaci Debra totiž žijeme v zemi, která patří v péči o pacienty s tímto onemocněním i jejich rodiny ke světové špičce. A to je, při vší té pitomé smůle, dobré,“ dodává na vysvětlenou.

Učila se v Anglii
Umělecká fotografka Bet Orten je absolventka oboru módní fotografie na London College. Působila mimo jiné v týmu celosvětově známého amerického fotografa Stevena Kleina.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.