Případ zabité kočky kreslíře Neprakty (†87) u soudu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Případ zabité kočky kreslíře Neprakty (†87) u soudu!

Jiří Winter Neprakta (†87)
Jiří Winter Neprakta (†87) (Foto Aha! – Jakub Poláček, ara)

Dva roky trvalo, než se případ kočky Jiřího Wintera Neprakty (†87), kterou utratili v útulku, dostal před soud. A hned první den dostala vdova po známém karikaturistovi studenou sprchu! Soud byl odročen na neurčito.

Důvodem je procesní chyba, na kterou poukázala právní zástupkyně žalované strany. „Advokátka protistrany namítla, že jsme nepřesně označili subjekt, který žalujeme. Původně to byla městská policie, která útulek provozuje, ale musí se to upravit na hlavní město Praha. Policie se prý žalovat nedá. Soudce teď musí posoudit, jestli žalobu z tohohle důvodu nezamítne,“ řekla včera deníku Aha! smutně vdova Daniela Pavlátová.

„Připadá nám to, jako zdržování. Promlčecí lhůta je tři roky a teď už jsou to dva,“ sdělil nám jeden z přítomných svědků. „O pražském útulku v Dolních Měcholupech se takové věci říkají už dlouho,“ pokračovala další paní. „Musíme počkat a věřit, že je spravedlnost na naší straně,“ uzavřela celou věc vdova, která žádá kompenzaci za citovou újmu.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.