Petr Hapka (†70): Dočkal se hrobu! 500 dnů po smrti! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Petr Hapka (†70): Dočkal se hrobu! 500 dnů po smrti!

Petr Hapka (†70) čekal na hrob skoro dva roky.
Petr Hapka (†70) čekal na hrob skoro dva roky.  (Foto Aha! – Alexandr Malachovský, Vlaďka Hradská, Daniel Černovský, Karel Kopáč, Marek Pátek)

Dlouhých 17 měsíců po smrti má Petr Hapka (†70) důstojný hrob. Zmizel provizorní dřevěný kříž, na náhrobku jsou vyrytá jména skladatele a jeho maminky Jiřiny (†81), s níž je pohřbený.

„Trvalo to dlouho, protože jak nám řekl hrobník, napřed musela sednout půda a potom obec opravila rozbořenou zeď,“ řekla deníku Aha! dcera Petra Hapková (33). „Hlavně že se vše stihlo do třináctého května, kdy by tatínek měl narozeniny,“ míní Hapková.

Místo posledního spočinutí v Noutonicích si Hapka stanovil sám už dlouho před smrtí. Těžko říct, jak by se vyhlášenému bouřlivákovi líbila »civilní« deska. Každopádně ale mají jeho fanoušci konečně kam položit květiny a svíčky!

Svérázné hroby slavných českých osobností

Waldemar Matuška (†76) Náhrobek od Kodeta

Legendárnímu zpěvákovi, jehož ostatky jsou uloženy na Vyšehradě, navrhl náhrobek malíř Kristian Kodet (67). Vybral luxusní finskou černohnědou žulu a zakomponoval do desky kytaru, na níž se Walda doprovázel.

Petr Muk (†45) - Kytara z kytek
Ke zpěvákově hrobu v Českém Krumlově přinesla neznámá žena zvláštní květinovou kytaru. Tajuplný dar převyšuje původní náhrobek, je vysoký nejméně metr a půl a pokrývají ho stovky látkových růží.

Josef Bican (†88) - Míč pro Pepiho

Slavný fotbalista a podle znalců nejlepší střelec 20. století, má na náhrobku na Vyšehradě fotbalový míč a vyrytý vzkaz od manželky: Nebylo to vždy lehké, ale přesto život s tebou, Pepi, byl hezký!

Petr Haničinec (†77) - Srdce od manželky

Sedm let po smrti dostal herec nový mramorový náhrobek ve tvaru srdce. Navrhla ho pro něj jeho žena Radka (65), která je vyučená zlatnice. „Chtěla jsem, aby byl hrob osobnější...“ Najdete ho v Bratronicích.

Iveta Bartošová (†48) - Špatná píseň

Vdovec po tragicky zesnulé zpěvačce dal na desku hrobu v Říčanech její fotografii a pár bez ladu a skladu poházených not. Josef Rychtář (58) nechal záměrně vyrýt název písně »Děkuju Vám Andělové« místo správného Andělé.

Michal Tučný (†48) - Spí pod kloboukem

Zesnulá hvězda country sní věčný sen pod kamenným kloboukem. Rodina musela loni nechat hrob v Hošticích oplotit, protože fanoušci nosili svému oblíbenci na hřbitov kamínky a klobouk pod nimi skoro zmizel.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.