Boxer Rostislav Osička (59): Tanec jsem jen předstíral! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Boxer Rostislav Osička (59): Tanec jsem jen předstíral!

Rosťa je drsňák s citlivým srdcem.
Rosťa je drsňák s citlivým srdcem. (Foto Aha! – Karel Kopáč)

Jen co vyzul taneční lakýrky, vzal do ruky štětec a ve StarDance pokračuje dál. Tentokrát už jako malíř, který má do října namalovat třicet obrazů s tematikou této televizní soutěže. Rostislav Osička (59) tak má práce nad hlavu a pravidelně při tom oživuje vzpomínky na své taneční exhibice. Jak totiž Nedělnímu Aha! přiznal, vše, co se v soutěži naučil, se mu zase velice rychle vykouřilo z hlavy.

Taneční partnerka dostávala zabrat

„Jsem zhruba v polovině kolekce obrazů nazvaných Vzpomínka na StarDance. Ještě mě čeká spousta práce, protože 12. října má být výstava v galerii na radnici Prahy 9,“ vysvětluje Rosťa Osička

Vzhledem k tomu, že soutěží, včetně tréninku, strávil několik měsíců, vzpomínky se mu při malování znovu oživují. „Opět jsem si uvědomil, jak to bylo těžké, hlavně pro tanečníka mých kvalit, kterému už je téměř šedesát. Fyzička, pohybová paměť, hudba…, bylo toho hodně. Protože nejsem muzikálně nadaný, často jsem musel jenom odhadovat, ale celkový zážitek to byl krásný,“ říká současný trenér boxerů. „Myslím, že moje taneční partnerka Romana Motlová se díky mně dost nadřela a někdy to pro ni muselo být až utrpení,“ dodává.

Starali se o něj jako o dítě

Vzdát to však Rosťa nikdy nechtěl. „Říkal jsem si, že když jsem se jednou dal do boje, musím to dokončit ať tak, nebo tak. Samozřejmě jsem chtěl obstát, abych se posunul trochu kupředu. Svoji čest jsem snad obhájil,“ vysvětluje. Po svém vyřazení se prý nezhroutil a odchod ze soutěže přijal s chladnou hlavou. „I tak to byl obrovský zážitek. Měl jsem skvěle naplněný celý podzim, poznal jsem spoustu bezvadných lidí, úžasný byl i televizní štáb. Připadal jsem si opečovávaný jako malé dítě,“ říká s úsměvem.

Tancovat prý rychle zapomněl

A jak je na tom Rosťa s tanečním uměním dnes? Se svojí taneční partnerkou Romanou to zkusil mimo soutěž na plese. „Byli jsme na plese ČT v Obecním domě, ale vůbec mi to nešlo. Prostě se mi to vykouřilo z hlavy a myslím, že už nikdy tancovat nebudu. Mám svoji sportovní náplň, budu trénovat profesionály v boxu a malovat. Vytížený jsem maximálně,“ vysvětluje. Příští ročník StarDance však sledovat bude. „Dívat se budu určitě, protože mě to docela chytlo. Tanec má noblesu, dynamiku, drama, je tam vášeň, zkrátka všechno. Takže soutěž sledovat určitě budu, a když mě ČT pozve do hlediště, budu moc rád.“
Teď soustředil svůj veškerý um na dokončení obrazové série. „Rád bych pozval všechny fanoušky a účinkující na podzimní výstavu, a pokud si někdo z nich nějaký obraz zakoupí, výtěžek půjde na onkologii do Motola. A tím bych uzavřel svou pěknou vzpomínku na StarDance,“ říká malující boxer.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.