Ale fuj! Kříž (54) alias Štěpánek z Básníků: Emigraci odstartoval mezi odpadky! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Ale fuj! Kříž (54) alias Štěpánek z Básníků: Emigraci odstartoval mezi odpadky!

Pavel Kříž
Pavel Kříž (Aha! Dalibor Puchta)

Představitel Štěpánka z filmových Básníků, herec Pavel Kříž (54), žije v kanadské emigraci už třicet let. Přestože dnes už si připadá jako přistěhovalec na úrovni, začátky bývaly dost těžké.

Když se Pavel Kříž přistěhoval do Kanady, velkou brzdou pro něho byla jazyková bariéra. Na herectví tedy mohl zapomenout a musel si najít práci, kde si vystačí s minimálními jazykovými základy, které tenkrát měl.


Nastoupil tedy na stavbu, kde byl něco jako podavač. Vedoucí stavby nebyl ale s Křížovým výkonem vůbec spokojený a ptal se ho, čím se živil tam, odkud pochází. Když mu Kříž prozradil, že v Čechách se živil jako herec, Kanaďan se rozesmál a řekl mu, že kromě něho byl na stavbě horší už jen ruský pianista. Filmový Štěpánek tedy dostal jiný džob. „Převedl mě na sbírání odpadků. To mi šlo a byl se mnou spokojený. Prostě děláte, co se dá, než se naučíte jazyk, a pak je možné se posunout dál. Byl jsem za všechno velmi vděčný a jsem dodnes. V Kanadě nedostanete nic zadarmo a to mi připadne správné,“ řekl pro magazín deníku Mladé Fronty DNES.



Přečtěte si
mord
3. 7. 2016 • 17:06

Pavel Kříž je skvělý herec zatímco ty jsi hen bezvyznamna zakomplexovana nula co zvraci v bulváru patri ti to smudlo

ivoadler
3. 7. 2016 • 14:42

V Kanadě byl špatný nádeník, u nás je špatný herec. A to umí jazyk.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.