Polívka z 1. oddělení: Tajemství jeho seriálového psa! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Polívka z 1. oddělení: Tajemství jeho seriálového psa!

Bolek Polívka alias major Plíšek se v seriálu spřátelil se psem.
Bolek Polívka alias major Plíšek se v seriálu spřátelil se psem. (Foto Aha! – Daniel Černovský, ara )

Pes je nejlepší přítel člověka! Potvrdit to může i Bolek Polívka (66) alias mjr. Václav Plíšek ze seriálu Případy 1. oddělení. V několika dílech ho doprovázela čtyřnohá kráska, která se pyšní hned několika tituly v tanci!

Devítletá fenka australského ovčáka je totiž přebornice v disciplíně zvané dogdancing. „Brandy je zkušená závodnice, získala několik titulů mistryně republiky a na světě byla druhá,“ říká hrdě majitelka Vanda Gregorová, která Brandy doprovázela na každé natáčení. „U seriálu musí být pes cvičený, zvyklý na rušné prostředí plné lidí. Dokáže reagovat na povel i jen kývnutím, což se cení. Celý štáb si ji oblíbil. Když zjistili, že umí tančit, tak byla legrace,“ vzpomíná chovatelka s tím, že mezi Bolkem a Brandy to byla láska na první pohled. „Držela se pouze u něj. Dokonce nás pak pozval do své Manéže, kde si spolu zatančili,“ směje se Gregorová, která na svou kamarádku nedá dopustit.


„Kdybych měla Brandy charakterizovat jedním slovem, byla by to oddanost. Myslela jsem, že jsem ji během našeho společného života naučila hodně věcí, ale ona mě jich naučila daleko víc,“ dodává panička Vanda.

Tančí se psem
Dogdancing neboli tanec se psem je psí sport. Zvíře pod vedením psovoda provede sérii cviků v rytmu hudby. Tento sport pochází ze Spojeného království, kde vznikl z klasické poslušnosti, do které byly postupně přidávány různé cviky dnešního freestyle.



Přečtěte si
dandova
22. 3. 2016 • 19:35

Nebo naopak.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.