Na Česko se valí nejdražší muzikál: Kulisy za 10, kostýmy za 8 milionů! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Na Česko se valí nejdražší muzikál: Kulisy za 10, kostýmy za 8 milionů!

Všichni na společně.
Všichni na společně. ( Foto Aha! – Marek Pátek, Musical production)

Na 380 kostýmů obleče 70 zpěváků. Muzikál Sibyla, královna ze Sáby, se tak stane nejdražším muzikálem roku 2016. Cena kostýmů výtvarníka Josefa Jelínka se vyšplhala na astronomických osm milionů korun! 

Přestože premiéra se v pražském Divadle Hybernia odehraje už 17. března, zdaleka ještě není hotovo. Největší hvězda Daniel Hůlka (47) je stále bez bot...

„To jediné se ještě nestihlo, stále se šijou. Ale problém s botama mě nepřekvapuje. To mám celý život,“ smál se Hůlka, který nosí boty velikosti 48. „Já nechodím do obchodu okukovat hezké boty, ale už u vchodu mám otázku, zda mají třináctky,“ dodal 198 cm vysoký zpěvák .

Nejodvážnější Elis

Velmi sexy byla na zkoušce Elis Ochmanová (27), která se v roli Sibyly alternuje s Evou Burešovou (22). „Když jsem kostým viděla poprvé, zatajil se mi dech. Chvíli jsem přemýšlela, jestli bych do premiéry měla vůbec něco jíst, ale myslím, že to nebylo třeba. Nejsem vychrtlina a ani se mi to nelíbí. A v době Sibyly muži navíc měli rádi ženy krev a mlíko, takže myslím, že nějaký ten špíček se neřeší. Jsem spokojená,“ řekla deníku Aha! Ochmanová.

Těhotná Nosková 

V roli Hannah si Michaela Nosková (33), jež se alternuje s Karolinou Gudasovou (23), připomene, jaké to je být těhotná. „Já už dceru mám a určitě žádné další těhotenství neplánuji. Ale přijde mi to docela sexy zase nosit bříško. Naštěstí jen na jevišti,“ říká zpěvačka, která se v druhé polovině muzikálu objeví ve velmi sexy, ale civilním kostýmu. „Má to být nová doba, doba budoucnosti, takže šortky a prsa ven to jistí,“ směje se silikonová Nosková.

Hrabě je naostro

Správce pokladu Ezra, kterého představuje hvězda seriálu Gympl Miroslav Hrabě (34), byl během zkoušky dost nervózní. Byl totiž bez spodního prádla! „Nic pod kostýmem nemám a musím říct, že je to dost pohodlné. Možná to budu praktikovat i normálně,“ vtipkoval Hrabě. „Zatím nám trenky nebo slipy nedali, tak jsem to vyřešil takhle a budu doufat, že to nikomu vadit nebude. Fakt zajímavý a pohodlný,“ dodal herec, který si poprvé v životě zkusil mít plnovous.

Křížková zbytečně hubla

Volné šaty si užívá také Hanka Křížková (58), která se v roli chůvy Lafity alternuje s Ilonou Csákovou (45). Zpěvačka shodila 16 kilo a vypadá skvěle. „Vědět, že budu mít takhle pohodlný kostým, tak snad nehubnu,“ žertovala Křížková. „Ale jinak jsem samozřejmě šťastná, že se mi hubnout daří. Velkou roli v tom hraje strava. Pečlivě zvažuju, co jím a hlavně nehladovím. Jím pravidelně,“ svěřila zpěvačka, která zvolila stejnou metodu hubnutí jako Eva Holubová (57).

Scéna za 10 mega

Ještě dražší než kostýmy je scéna, kterou navrhl Daniel Dvořák. Kvůli své náročnosti a propracovanosti vyšla na deset milionů korun. „Jenom točna stála přes milion. Na muzikálové scéně nemá obdobu. Nádherné a velmi nákladné jsou kulisy, projekce, rekvizity,“ vysvětlila producentka Ema Krahulíková.



Přečtěte si
-bello-
11. 3. 2016 • 20:49

dutch Grantová komise schválila rozdělení grantů na kulturu v 2016 výši 241,1 milionu .Nevím kolik přesně na divadla , ale vím, že např, skomírající Semafor asi z piety k Suchému dostal jednoletý grant přes 4 mil., Archa dostala čtyřletý 90 mil. , ale Hybernii jsem nenašla. Zato jsem našla, že v 12/2011 to za pouhé 4 roky své činnosti dotáhla společnost na ztráty k 203 mil. Kč .Mají to v 50 letém nájmu a majitelem divadla byl z 50 % Ján Kováčik a z 50 % slovenská Eco-Invest. Spolupracují s ***m Production, kterou ovládá z 90 procent Hybernia. Jestli dotují z MČ Praha 1 jsem taky nenašla. Jen nevím, jestli o tom všem věděla žhavá Kateřina Brožová Více na: http://zpravy.e15.cz/byznys/obchod-a-sluzby/muzikalove-divadlo-hybernia-jiz-prodelalo-200-milionu-ko run-727748#utm_medium=selfpromo&utm_source=e15&utm_campaign=copylink

-bello-
11. 3. 2016 • 20:16

Tak za 1) římská kráska nebyla až tak krev a mlíko, jak si myslí česká Sibyla a docela jistě nebyla tak blbá, aby špekům eufemisticky říkala špíčky za 2) takové kostýmy šili z hedvábí bource a ručně, že ? Jak říkala Škopková, samou roztažností neví co by do huby...

danyka
11. 3. 2016 • 19:16

na co to je?

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.