Ve Slavíku boduje také kontroverzní kapela Ortel! Zpívá proti uprchlíkům! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Ve Slavíku boduje také kontroverzní kapela Ortel! Zpívá proti uprchlíkům!

Lídr kapely Tomáš Ortel v klipu Mešita
Lídr kapely Tomáš Ortel v klipu Mešita (Foto ara)

Současná protiuprchlická nálada ve společnosti se promítá i do ankety hudební popularity Český slavík! V ní totiž letos, alespoň podle průběžných výsledků, boduje kontroverzní plzeňská skupina Ortel, která osciluje na hraně extremismu.

Ortel je v tuto chvíli v první osmičce kapel a podle zákulisních informací téhle partičce, zpívající nejen proti muslimům, ale i Romům, chodí hodně hlasů. Jedna ukázka za všechny. V klipu k písni Mešita míří na zpěváka kapely Tomáše Ortela dva maskovaní muži připomínající katy Islámského státu. A frontman zpívá: „Cítím se podveden, když ti, co vedou zem, diskutovat chtěj s arabským vrahem. Xenofobní strach bije na poplach, řeknu jen pár vět: nechci multi-kulti svět!“ Klip s více než dvěma a půl miliony přehrání končí, když »islamisté« svalí Ortela na zem a imitují, že mu řežou hlavu.


„V průběhu hlasování se nevyjadřujeme k jakémukoli konkrétnímu interpretovi ani do ničeho nezasahujeme. Znamenalo by to ovlivňovat hlasování. Můžeme vám ale samozřejmě slíbit, že po skončení hlasování všechny došlé hlasy i vše ostatní vyhodnotíme a posoudíme, zda není něco v rozporu s pravidly ankety, řekl Aha! ředitel agentury Musica Bohemica Jaroslav Těšínský. „Jestli se někomu nějaký interpret ve Slavíkovi líbí nebo ne, není to vina Slavíka. Slavík je pouze odrazem momentálního stavu naší společnosti, jejích nálad a sympatií,“ dodal pořadatel.

Průběžné »slavičí« výsledky – kategorie Skupina roku
(v abecedním pořadí)
Divokej Bill
Chinaski
Kabát
Kryštof
Mandrage
Olympic
Ortel
Tři sestry
• Hlasování probíhá až do neděle 22. listopadu!



Přečtěte si
anezat
15. 11. 2015 • 11:31

stekajicikocka
14. 11. 2015 • 15:29

Stepující národ -a asi ve všem.

-bello-
14. 11. 2015 • 11:51

z fcb jsem si to stáhla a je to hodně blbý . Je to slabota. A jen proto, že se bojíme Arabů ( nerozlišuji na IS teroristy nebo islamisty, "hodný "Araby) , tak jen proto to zařadit mi přijde mimo mísu.To tam můžou znova dát Řezníka, což je něco, co taky nejsem sto ustát. A protože se na Slavíky nekoukám a jen si 2. den tady přečtu výsledky a komenty, nebudu překvapená, když tam budou obě Lucinky a Kadlík .Leda tak u skupin můžu čekat tedy tu změnu, pokud by to měl být Ortel, tak to je taky facka vkusu, stejná jak Lucinka Vondráčková.Nevím, jestli Slavíci mají vůbec nějakou cenu.Podle mě to je jen pompézní akce pro hlediště , šíleně drahá záležitost a nějak mi to ukazuje, že v Česku jakýkoli talent prchne do debilních muzikálů, tam sice vydělává, ale zazdí se. No a teď Gott marodí a kdo si troufne hlasovat jinak!

baronessa
14. 11. 2015 • 07:33

Ortel vyjadřuje náladu společnosti, i když Mešita není nová písnička, na současnost pasuje jak zadek na hrnec. Nedivila bych se, kdyby Ortel získal první místo, po tom, co se v noci stalo v Paříži, se s hlasem přidají i ti, co o skupině ani neuvažovali. Text je neumětelský, dětský, ale takový...poctivý.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.