Mrtvý exmilenec Brožové: Chystal atentát na miliardáře Janečka! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Mrtvý exmilenec Brožové: Chystal atentát na miliardáře Janečka!

Peter Kovarčík udajně chystal likvidaci Karla Janečka!
Peter Kovarčík udajně chystal likvidaci Karla Janečka! (Foto: Martin Hykl, Pavel Hofman)

Peter Kovarčík (†61), zemřel nečekaně letos v březnu. O jeho osobě však stále vyplouvají na povrch nové informace. Policisté podle zjištění deníku Právo prověřují informace, podle kterých měl před dvěma lety připravovat likvidaci miliardáře Janečka (42).

„Je pravda, že jsem k tomu byl vypovídat na policii a ty informace o plánech na mou likvidaci mám,“ řekl Janeček Právu s tím, že se mohlo o snahu pomstít se, která byla ovšem naprosto iracionální, protože by stejně ničemu nepomohla. „Byla to určitě vážná věc, nešlo jen o tlachání. Ostatně pan Kovarčík na to podle mých informací chtěl dát 10 miliónů korun, což je poměrně vysoká částka,“ dodal Karel Janeček.

Důvodem byla podle Práva údajně msta za dopis šéfa Janečkova fondu Petra Soukenky švýcarské prokuratuře z roku 2013, kdy upozornil na podezřelý účet s tím, že by mohlo jít o úplatky za vyhlášení prezidentské amnestie. Zatím není jasné, proč údajný plán nedošel svého naplnění. Podle zdroje Práva za tím může stát to, že lidé z podsvětí nemuseli Kovarčíkovi věřit, že by za odvedenou práci skutečně zaplatil.

 

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.