Bratr Magdy z Kouzelné školky: Vezmou mu dům hrůzy? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Bratr Magdy z Kouzelné školky: Vezmou mu dům hrůzy?

Ondřej je na tom psychicky i fyzicky velice špatně.
Ondřej je na tom psychicky i fyzicky velice špatně. (Foto Aha!: Martin Přibyl, ČT)

Totální dno! Na tom se už čtyři roky ocitá nevlastní bratr Magdaleny Reifové (51). Nejenže Ondřej Reif (40) žije z invalidního důchodu 4600 korun měsíčně a sestra se k němu chová hůř než k cizímu, ale ještě ho chtějí připravit o dům, kde žije v zoufalých podmínkách. A aby toho nebylo málo, trpí depresemi a velkými bolestmi zad.

„S domem, kde se nedá bydlet, řeším už čtyři roky jeden problém za druhým. Nejenže mě podvedli při koupi domu, když zatajili dluhy s ním spojené, ale ještě nezaplatili daň z koupě nemovitosti ve výši 25 500 korun, kterou teď finanční úřad vymáhá na mně,“ vylíčil invalidní důchodce své problémy s ruinou, kde se prakticky nedá ani bydlet.

„Kvůli tomu mi dokonce dali plombu na dům a já vůbec netuším, co se stane, když to nezaplatím. Zatím se furt odvolávám. Můj advokát Jaroslav Zeman, kterému jsem strašně vděčný za všechno, co pro dělá, tvrdí, že se zachovali protiprávně,“ řekl Reif a dodal: „Cizí se k vám zachová líp, než vlastní sestra.“

Existenční problémy ho dohnaly až k psychiatrovi. „Tady mám potvrzení, že jsem se z toho zhroutil,“ řekl Ondřej, kterého nejvíce mrzí, že se k němu sestra otočila zády a nejeví o něj žádný zájem.  „Já se k němu nechci vyjadřovat. Tomu není pomoci,“ reagovala ohledně bratra Magdalena Reifová.

Měl by jít na operaci
Reif ke všemu řeší i velké problémy se zády. „Říkali mi, že by to chtělo operaci, ale ta by stejně moc nezměnila. Je tam něco zpříčenýho. A hlavně, kdo by mi potom nosil vodu a staral se o mě?“ svěřil se Ondřej.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.