Donaldu Trumpovi 6 paláců nestačí! Dostane i Bílý dům? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Donaldu Trumpovi 6 paláců nestačí! Dostane i Bílý dům?

Teď se Trump pustil do boje o Bílý dům...
Teď se Trump pustil do boje o Bílý dům... (Foto: ČTK, ara)

Americký miliardář Donald Trump (69) a bývalý manžel Ivany má jmění v přepočtu 96 miliard korun a tak je jasné, že mu obyčejný byt 2+1 nestačí. I dva příbytky jsou málo a tak jich ve Spojených státech vlastní celkem šest. Teď kandiduje na prezidenta a tak je možné, že k nim ještě přidá Bílý dům, i když jen dočasně.

1. Seven Springs, New York

Krásné letní sídlo má boháč v Bedfordu ve státě New Samozřejmě se nejedná klasickou chatu na venkově, dům 60 pokoji, dvěma křídly pro služebnictvo, 15 ložnicemi, třemi bazény, z nichž je jeden italského mramoru, dráhou na bowling a pozemkem o rozloze 93 hektarů. Trump si dům pořídil v roce 1996 v přepočtu za 180 milionů korun a měl v plánu udělat z něj golfový rezort. Nakonec jej ale nechal pro rodinu, chodí na procházky a rybaří. Traduje se, že na pozemku ve stanu nechal pobývat tehdejšího libyjského diktátora Muammara Kaddáfího, který přijel na summit OSN, žádný z hotelů ho ale nechtěl přijmout.

2. Trump Parc a Trump Park Avenue,  New York

Kdyby se chtěl ze svého paláce na Manhattanu někdy odstěhovat, ve městě má ještě další skoro 40 luxusních bytů.  Ty nejlepší pronajímá až za neuvěřitelných 2,5 milionu korun měsíčně a v jednom z nich bydlí i jeho dcera Ivanka s manželem a dvěma dětmi.

3. Dům v Beverly Hills, Kalifornie

Při cestách na západní pobřeží Trump přespává v sídle na slavné nákupní tepně Rodeo Drive. Dům v koloniálním stylu se šesti ložnicemi a pěti koupelnami má také tenisový kurt s podsvícenou podlahou, bazén, lázně, knihovnu, mediální místnost a mramorové podlahy.

 4. Sídlo Kluge, Virginie

Když dostane chuť na víno, nemusí do vinotéky nebo supermarketu, ale do vlastní vinice. A pozemku o výměře 800 hektarů si užívá v domě, který se rozkládá na dvou km². Koupil poté, co majitelka, vdova po bývalém nejbohatším muži USA Johnu Klugem, zkrachovala, za »směšných« 345 milionů korun. Nejdřív si koupil jen zahrady před a za domem a bance, která dům prodávala, znemožnil prodej zbytku jinému kupujícímu. Zahrady totiž nechal zarůst a postavil cedule zákaz vstupu, aby si zájemci nemohli dům prohlédnout. Dům pak dostal za cenu, která mu vyhovovala.

5. Mar-A-Lago, Florida

Za sluníčkem jezdí milovník opalování do paláce na Floridě. Dřívější soukromé sídlo je teď hotel, kde čas trávil Michael Jackson nebo Celine Dion. Rozkládá se na skoro sedmi hektarech a v tanečním sále o rozloze 1800 m² v roce 2014 oženil i svého syna Erica. Cena se odhaduje na 6 miliard korun.

6. Penthouse v Trump Tower, New York

Většinu času tráví Trump v tzv. Trump Tower, mrakodrapu na slavné 5. avenue. Jsou v ní totiž jak kanceláře jeho impéria, tak jeho domov, třípatrový penthouse. Ten si nechal vybavit ve stylu paláce ve Versailles, má ručně malované obrazy na stropech, mramorové prvky a výzdobu z 24karátového zlata a diamantů. Trump Tower je jedna z nejcennějších budov New Yorku, odborníků by se na současném trhu prodala až za v přepočtu 2,5 miliardy korun.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.