Do nebožtíka pralo slunce: Tak si »vzal« deštník! Hodně drsné momenty... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Do nebožtíka pralo slunce: Tak si »vzal« deštník! Hodně drsné momenty...

Když praží slunce na mrtvolu, tak si vezme slunečník!
Když praží slunce na mrtvolu, tak si vezme slunečník! (Foto: TV Nova)

Hrát mrtvolu není žádný med! Na vlastní kůži se o tom přesvědčil herec Jan Bárta, který v 11. dílu seriálu Policie Modrava ztvárnil zavražděného makléře Aleše Máchu. Den byl zavřený v ponurém sklepě plném prachu, a pak ho zase málem »upekli« v igelitovém pytli na prudkém slunci.

Divadelní herec, který hostuje i v Národním divadle, měl plíce plné prachu a málem dostal úžeh. „Scéna, kdy se najde jeho mrtvola, se točila v létě v lomu u Anína a bylo pekelný vedro,“ zavzpomínal režisér Jaroslav Soukup (68).
Aby herec přežil žár, mezi záběry se schovával alespoň pod deštník. I když to pro něj nebylo nic příjemného, vznikly vtipné momentky, kdy se na seriálovém místě činu nalíčená mrtvola snaží uniknout před pražícím sluncem.

„Natáčeli jsme tam asi půl dne, bylo tam nějakých 32 stupňů a on tam v tom igelitu ležel dobrou hodinku,“ prozradil režisér s tím, že fyzicky náročné scéně předcházelo jednodenní natáčení ve sklepě opuštěné chalupy, kde bylo nejen málo místa, ale i hrozně moc prachu.

Pro scénu, kdy neznámý muž hází na opuštěné louce do studny pistoli, musela produkce vybudovat novou studnu. Přitom v seriálu mají historické opodstatnění. Zůstaly po Němcích, kteří na Šumavě žili. V padesátých letech se jejich chalupy zbouraly, ale studny zůstaly. Až před pár lety se zahrnuly zeminou, aby do nich nespadli neopatrní turisté, kterých na Šumavě každým rokem přibývá.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.