Chcete vidět Havla? Zaplaťte 80 korun a podepište smlouvu, říká projekt Dagmar Havlové | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Chcete vidět Havla? Zaplaťte 80 korun a podepište smlouvu, říká projekt Dagmar Havlové

Dagmar Havlová dovoluje lidem nakouknout do kanceláře zesnulého exprezidenta.
Dagmar Havlová dovoluje lidem nakouknout do kanceláře zesnulého exprezidenta. (Foto: herminapress.cz, vize.cz, ara )

Spuštěno! Nadace VIZE 97, kterou vede bývalá první dáma Dagmar Havlová (62), začala na internetu prodávat virtuální prohlídku kanceláře exprezidenta Václava Havla (†75). Každý zájemce, který za ni zaplatí, ale musí podepsat speciální smlouvu!

Ano, čtete dobře! Tím, že uhradíte 80 Kč za prohlídku Havlovy kanceláře v pražské Voršilské ulici, která je údajně ve stavu, v jakém ji Havel opustil, podepisujete obchodní podmínky. V nich stojí: „Kupující zasláním objednávky a dále též potvrzením ve webovém rozhraní současně stvrzuje, že akceptuje tyto obchodní podmínky a že se s nimi seznámil. Smlouva o poskytování služeb, tj. obchodní podmínky včetně objednávky a jejího přijetí, budou Kupujícímu zaslány e-mailem ve formě odkazu.“

Havlová a její tým vlastně posílají lidem smlouvu na Havla, čímž si je pojišťují. Díky dohodě si lidé mohou prohlížet místnosti, kde prezident a dramatik po odchodu z Pražského hradu v roce 2003 až do své smrti v prosinci 2011 pracoval a přijímal návštěvy. „Kancelář mého muže navštívil americký prezident Bill Clinton, tibetský duchovní vůdce Jeho Svátost dalajláma, Joan Baez, Tom Stoppard, Kofi Annan, Lou Reed, Suzanne Vega a další,” řekla vdova.



Jedna část prohlídky Havlovy kanceláře je zdarma, většina dalších místností je ale právě za zmíněný poplatek 80 korun. A co budou s výdělkem Havlová a její nadace dělat? „Tato částka bude po odečtení poplatku operátorům použita na další vývoj aplikace a na údržbu a správu prostor,“ řekl ředitel Nadace VIZE 97 Vangelis Zingopis.

Co je předmětem smlouvy?

Smlouvou o poskytování služeb se Nadace VIZE 97 zavazuje umožnit zájemci virtuální prohlídku kanceláře Václava Havla. Pokud bude kupující jakkoliv nespokojený, může na základě smlouvy podat reklamaci a požádat o vrácení osmdesátikorunového poplatku. Smlouva mimo jiné také říká, že kupující souhlasí se zpracováním a shromažďováním svých osobních údajů, nebo se v ní píše o tom, že poskytovatel nenese odpovědnost za žádnou škodu, která vznikla. Ať už přímo, nebo nepřímo.



Přečtěte si
brunos
8. 8. 2015 • 14:17

Ožralé hovado vidět nechci a Ty stará rašple pakuj se za nim do pekla !

zzapp
4. 5. 2015 • 02:05

hejhej ...a ředitel Nadace VIZE 97 Vangelis Zingopis k nim pak po odečtení poplatku operátorům udělá dobropis....

ararat
2. 5. 2015 • 10:33

ty bys ráda dělala posluhovačku a místo se ti neušlo co...kdyby takovou jak si ty asi chtěl že?

bella.
1. 5. 2015 • 14:39

blamal jo, já to pak ihned našla, Dáša se holt domluvila, že Šláfnbergovi bude hradit v jeho baráku třeba otop , vodný, stočný ..., ne?

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.