Nemocného Renče se zastal kamarád: Z čeho má těžké zdravotní problémy? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Nemocného Renče se zastal kamarád: Z čeho má těžké zdravotní problémy?

Filip Renč má kvůli zdravotním komplikacím ztížené natáčení snímku Lída Baarová.
Filip Renč má kvůli zdravotním komplikacím ztížené natáčení snímku Lída Baarová. (ČT,)

Minulý rok se mu vydařil, prezident republiky ho vyznamenal medailí Za zásluhy I. stupně a navíc jeho chystanému filmu na motivy životního příběhu Lídy Baarové (†86) přiklepl Státní fond kinematografie nevídaných 15 milionů korun. Zdálo by se, že Filip Renč (49) je na vrcholu své kariéry a nejspíš tomu tak opravdu je. Bohužel se však potýká s nemalými zdravotními problémy, které ho v práci brzdí.

V posledním období měl režisér velké bolesti kvůli problémům se slinivkou, natáčení filmu muselo poněkud ustoupit řešení akutních zdravotních komplikací a Filip Renč dokonce nepřišel ani na předávání cen TýTý. Podle nejnovějších informací však úspěšný filmař bojuje i s disfunkcí jater, kvůli jejichž ochablosti denně dojíždí do pražského IKEMu na filtraci krve!


Nervové vypětí a náročná psychická zátěž se na činnosti jater může projevit stejně, jako nadměrná konzumace alkoholu. S tím má Renč problémy do té míry, že například rutinní silniční kontrola v polovině března, kdy policisté zastavili jeho Range Rover v Křížovnické ulici v Praze 1, prokázala požití alkoholu před jízdou.
K aktuálnímu stavu svého kamaráda se v Blesku vyjádřil Renčův spolupracovník Zdeněk Zelenka (60): "Játrům stejně jako slinivce neprospívají stresy. A takový velkofilm je jeden velký stres." Jedním dechem ovšem dodává, že podle jeho mínění za zdravotními komplikacemi dlouhodobá zvýšená konzumace alkoholu určitě není. "A nemyslete si, že to má z přemíry alkoholu. Tak to opravdu není! Má jen smůlu, a to v tak mladém věku," tvrdí Zelenka.



Přečtěte si
ararat
22. 4. 2015 • 15:35

hoj šašoune

ararat
22. 4. 2015 • 15:34

to není možné

ararat
22. 4. 2015 • 15:33

neposer.e se ale pokud to nevíš slinivka zabíjí a pokud nevíš jak to bolí,tak ti říkám buď rád,je to příšerné

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.