Policie Modrava: Detaily z natáčení! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Policie Modrava: Detaily z natáčení!

Místnost vedle hlavní kanceláře velitele se p roměnila v základnu filmařů.
Místnost vedle hlavní kanceláře velitele se p roměnila v základnu filmařů. (Foto Aha! – Petr Novotný, TV Nova)

 Velké stěhování! Tak to vypadalo na policejní stanici v Kašperských horách, když tam natáčeli herci ze seriálu Policie Modrava. Jejich okupování došlo dokonce tak daleko, že kapitánka Vinická Soňa Norisová (41) vyhodila velitele stanice z jeho židle.

„Policejní stanici jsme takzvaně okupovali v září v roce 2013 jeden měsíc a v roce 2014 také v září druhý měsíc. A kdyby se takhle dalo točit všude jako tam, tak je to nádhera. Bylo to perfektní,“ svěřil se Aha! režisér seriálu Jaroslav Soukup (68) s tím, že nikdo proti přítomnosti filmařů neprotestoval. „To obvodní policejní oddělení je patrová budova a oni pro nás vyklidili první patro,“ dodal.


Přišel i o židli
„Nechali jsme si tam i větší část jejich zařízení, jako jsou trezory a plechový skříně. Ale třeba pultík, kde policisté v seriálu přijímají lidi, tak to je naše. Architektka udělala nový,“ prozradil režisér. Kvůli filmařům se ale o patro níž nestěhovali jenom řadoví policisté, ale dokonce i náčelník z  Kašperských hor Jaromír Vaněk. „ Přímo nadporučík se přestěhoval do nejmenší kancelářičky pod schody. On je velkej fanda a znalec filmu, takže nám vycházel naprosto vstříc,“ vychválil šéfe mužů zákona režisér. A právě v jeho kanclu dva měsíce úřadovala Norisová coby kapitánka Vinická. „V kanceláři jsme dokonce nedělali žádné úpravy a zůstala tak, jak jí měl zařízenou pan nadporučík,“ dodal režisér. Posvěcené natáčení
„Natáčení nás neomezovalo a vyplynulo z dohody produkce s naším krajským ředitelstvím. A teprve po souhlasu mohlo k natáčení na stanici dojít,“ prozradil o natáčení nadporučík Jaromír Vaněk.

Jako četníci Saint Tropez
První policejní stanice, která se proslavila ve filmu, byla ta, která si zahrála v legendárních komedií s četníkem Cruchotem, kterého dokonale zahrál Louis de Funes (†68). I je pustili do svého místní strážci zákona.
To není dokument
Seriál se sice natáčel v reálném prostředí stanice, ale ne vše může být jako ve skutečnosti. „Nedělal jsem dokument o práci kriminálky a policie, to je všechno jen licence. Chtěl jsem jen udělat pohodový krimi příběhy ze Šumavy. A chtěl jsem, i když se tam bude vraždit, aby vše diváci vnímali pozitivně. Aby si po skončení dílu šli klidně lehnout,“ řekl Aha! režisér.



Autor:  zej

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.