Její Veličenstvo Iva Janžurová! No řekněte, neslušela by jí skutečná koruna? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Její Veličenstvo Iva Janžurová! No řekněte, neslušela by jí skutečná koruna?

Herečka působí, jako kdyby ji v žilách kolovala modrá krev.
Herečka působí, jako kdyby ji v žilách kolovala modrá krev. (Archiv Národního divadla)

Zatímco někteří herci jsou nuceni k odchodu ze Zlaté kapličky, Iva Janžurová (73) se nadšeně vžívá do role současné britské panovnice Alžběty II. „Všechno jsem podřídila práci na hře Audience u královny,“ přiznala sama herečka.

Kvůli náročné roli opustila Iva dokonce na čas seriál Doktoři z Počátků, kde hraje Emu a taky vnoučata od dcer Sabiny a Theodory si babičky tento březen příliš neužijí. „Je to těžká role, velice složitá, režie se ujala Alice Nellis, s níž pracuji často. Velice mi tomto představení záleží, jako ostatně vždycky, když mě čeká něco nového,“ přiznala Janžurová.

Královna Alžběta je magická. V roce 2006 vznikl britský životopisný film, kde panovnici ztvárnila skvělá herečka Helen Mirren (69). Získala za něj Oscara nejlepší ženský herecký výkon v hlavní roli! Třeba na Ivu Janžurovou čeká za Audienci také nějaké velké ocenění.

Autor:  hoh

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.