Finalistka České Miss: Anorexie! Skončila v nemocnici! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Finalistka České Miss: Anorexie! Skončila v nemocnici!

Fotografie
Fotografie (internal)

Dva týdny bez jídla, zvracení, kolapsy a zničené zdraví! To všechno má za sebou finalistka České Miss Nikol 2015 Švantnerová (22). V šestnácti propadla anorexii a bulimii a dodnes bojuje s následky.

„Jak jsem v hlavě viděla, jen jak jdu po tom mole, tak jsem přestala jíst a bylo mi jedno, jestli mi to může ublížit. Takhle to začalo,“ prozradila na sebe brunetka. „ Týden jsem nejedla, dva týdny jsem nejedla, pak už jsem zkolabovala,“ zavzpomínala Nikol. „To bylo zrovna v Hongkongu. Takže jsem sama 16tiletá holčička skončila v nemocnici a musím říct, že dodneška z toho mám následky,“ přiznala. „Kdykoliv jsem cestovala, dostala jsem se do stresu, nejedla jsem a znova jsem do toho spadla. Znova jsem začala zvracet,“ práskla na sebe dívka s žaludkem zničeným na celý život. Ale ve snu stát se novou Českou Miss ji to neodradilo, ba naopak.

2267360:gallery:true:true

Ve stopách Bučkové

Anorexii přiznala před dvěma roky i Česká Miss 2008 Eliška Bučková (25). „Měla jsem strašné výčitky z toho, co jsem jedla. Najedla jsem se jeden den a pak jsem jedla třeba pět dní jablko. Musím říct, že jsem byla posedlá postavou,“ přiznala modelka. Porucha příjmu potravy se na ní podepsala vypadáváním vlasů a nedostatečný příjem vápníku jí zničil zuby.

Co je to anorexie a bulimie?

Anorexie je porucha příjmu potravy, charakteristická naprostým odporem k jídlu a hladověním. Bulimie spočívá v záchvatovitém přejídání a následném úmyslném zvracení.

Přečtěte si
aveneta
6. 3. 2015 • 10:09

Musím se smát když vidím takovéto boží hovádka posedlé svojí postavou a touhou se prosadit v modelingu, tím pádem též zbohatnout. Neváží si svého zdraví, tak holt musí padnout na hubu.

anezat
6. 3. 2015 • 08:54

S tímto ta holka bude muset bohužel bojovat až do konce života. Tento hloupý kult krásných modelín je čím dál horší. Oceňují se psychicky vyšinutí lidé, psychiatři pak mají žně. K čemu je krása, když pak tito lidé nezvládnou žít?

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.